Este oficial, Sanitas Caraş-Severin se pregăteşte de proteste!

Consiliul Naţional Sanitas s-a întrunit astăzi la Bucureşti. Şi judeţul Caraş-Severin a fost reprezentat de o delegaţie condusă de George Tiutiu, preşedintele Sanitas Caraş-Severin. Cadrele medicale şi-au exprimat doleanţele în legătură cu reducerea drastică a sporurilor, problemă care există, din păcate în mai multe spitale din ţară.

Din această cauză Sanitas a pregătit pentru următoarea perioadă o nouă serie de proteste şi se ia în calcul chiar şi o grevă generală. Cum va arăta programul protestelor, ne explică preşedintele Sanitas Caraş-Severin, George Tiutiu.

„Consiliul Naţional al Federaţiei a hotărât astăzi un program de manifestări sindicale din cauza nemulţumirilor apărute în rândul membrilor noştri de sindicat după aplicare regulamentului de sporuri şi a legii salarizării. Începem cu un miting la Bucureşti în 26 aprilie unde sunt aşteptaţi să participe 20.000 de nemulţumiţi. Apoi urmează demararea acţiunii majore în sănătate adică greva generală. 7-9 mai va avea loc o grevă de avertisment iar din 11 mai grevă generală”, ne-a declarat preşedintele Sanitas Caraş-Severin.

Ce revendică SANITAS ?

-contractul colectiv de muncă la nivel de ramură.

-modificarea articolului 25 din legea 53\2007 din legea salarizării, eliminarea pragului de 30% care încurcă pe toată lumea.

-să beneficieze din acest an, de măriri salariale şi restul de personal, inclusiv TESA.

Vă reamintim că la Spitalul din Reşiţa salariile au fost diminuate şi cu 1.000 de lei. Dacă nu se va găsi o soluţie personalul medical anunţă că îşi va întrerupe activitatea din nou începând de săptămâna viitoare.

Daiana Roşca