Eroii români comemorați la Reșița

Ceremonialul a avut loc în Parcul Tricolorului, după un an de pauză în care a fost organizat la monumentul situat în Piața Traian Vuia din municipiu. În ciuda condițiilor meteorologice reșițenii au ținut să participe la festivitate în semn de de preţuire şi recunoştinţă pentru eroii care s-au jertfit pentru popor, credinţă şi ţară.

”Pentru mine este un moment de prețuire a eroilor, lupta lor, vitejia lor și respectul nostru pentru ei. Asist pentru că e o plăcere și aștept cu drag organizarea de fiecare dată a evenimentului.”

”Ceva emoționant, având în vedere faptul că acum memorăm persoanele care până la urmă și-au dat viața pentru țara noastră. Am prieteni care defilează aici. Este interesant, ține de istoria țării.”

 ”Eu am participat în fiecare an la aceste defilări deoarece tatăl meu lucrează în domeniu. E ceva important, să ne reamintim de persoanele care au luptat pentru țara noastră și care au ajutat la formarea a ceea ce suntem noi astăzi.”

”E minunat aici. Acum am ajuns cu nepoțica. N-a fost niciodată că-i micuță, dar îi încântată și ea, și eu. Ziua Eroilor pentru mine înseamnă emoție pentru cei ce au căzut să ne apere. Să fim noi astăzi bine. Să fie pace în lume.”

Ceremonialul a cuprins o slujbă religioasă, luări de cuvânt ale oficialităților județene și locale, depuneri de coroane la Monumentul Eroilor din Parcul Tricolorului, defilarea gărzii de onoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

De același autor

Related Articles