[FOTO] Enigma din Triaj a fost elucidată

Un om de afaceri din Timișoara investeşte în zona proprietate privată de lângă Muzeul de locomotive din Reșița. Conform reprezentanților Agenției pentru Protecția Mediului Caraș-Severin și ai Primăriei Reșița societatea a intrat în posesia avizelor de mediu și a celor de construcție pentru ridicarea unei benzinării, care va cuprinde și alte spații comerciale.

De la finalul săptămânii trecute s-a observat o intensă activitate de împrejmuire a unei părți a spațiului verde din zona Triaj, și anume, a parcului aflat în imediata apropiere a Muzeului de locomotive. În interiorul zonei verzi au fost instalate containere și aduse utilaje de excavare.

Asociațiile de mediu din Caraș-Severin s-au sesizat și au solicitat, printr-o scrisoare deschisă, un răspuns din partea Agenției pentru Protecția Mediului Caraș-Severin, în ceea ce privește avizele și autorizațiile de mediu emise. Scrisoarea deschisă este semnată de: Asociația Prietenii Munților Reșița, Asociația Speologică Exploratorii Oravița, Asociatia Cogito Reșița, Fundatia Activity Reșița, Asociatia Bike Attack Reșița, WWF Romania și Asociația Euroland Banat.

La rândul lor instituțiile implicate, Primăria Reșița și Agenția pentru Protecția Mediului vor da în zilele ce urmează un răspuns concret asupra eligibilității construcției din zona Triaj.

Iată aici răspunsul Primăriei Reșița cu privire la legalitatea demarării acestei construcții:

La solicitarea SC Lukoil România a fost eliberată autorizaţia de construire nr. 240/04.11.2015 pentru construire stație distribuție carburanți şi racord apă-canal pe un spaţiu neamenajat, aflat în proprietate privată.
Termenul de execuţie a lucrărilor este de un an, începând din 09.11.2015 până în 09.11.2016.
Precizăm că autorizaţia a fost eliberată în conformitate cu Planul Urbanistic Zonal pentru zonă comercială, staţie carburanţi şi servicii în municipiul Reşiţa, str. Timişoarei, care a fost aprobat prin HCL nr. 319/18.11.2014.

Cristina Corocan

 

De același autor

Related Articles