Enel distribuţie Banat munceşte din greu să reia furnizarea electricităţii

E-Distributie Banat a transmis un comunicat în care afirmă că are ca obiectiv reluarea alimentării cu electricitate, până la ora 24:00 a zilei de luni, 18 septembrie, pentru peste 80% din clienții pentru care furnizarea a fost afectată de furtună.

„Ca urmare a eforturilor echipelor E-Distribuție Banat și ale contractorilor din cursul zilei de ieri, în timpul nopții și în cursul zilei de astăzi, a fost reluată alimentarea cu electricitate pentru un număr estimat de peste 140.000 de clienți, circa două treimi din numărul estimat de clienți pentru care alimentarea cu electricitate a fost afectată de condițiile meto extreme, în zona de responsabilitate a E-Distributie Banat.

În prezent se află la intervenții 52 de echipe ale E-Distribuție Banat și 16 ale firmelor contractoare. Acestea au ca prioritate intervenția la avariile înregistrate pe liniile de înaltă și medie tensiune, care alimentează un număr mare de clienți, cu accent pe remedierea stâlpilor de beton rupți și a celor de metal îndoiți, în special în județul  Timiș, dar și în Caraș Severin, Hunedoara și Arad.

În plus, un număr de 26 de echipe de intervenție ale E-Distribuție Muntenia și E-Distribuție Dobrogea au fost trimise pentru a sprijini eforturile de reluare a alimentării cu electricitate în zonele afectate de furtună, aflate în aria de activitate a E-Distribuție Banat. Operatorul de distribuție lucrează în continuare conform procedurilor situației de urgență, nivel 2.

Cooperăm cu autoritățile care au atribuții în situații de urgență și care au sprijinit intervenția echipelor E-Distributie Banat, de exemplu prin deblocarea drumurilor.

Este de menționat că în regiune s-au produs condiții meteo neașteptate, excepționale, de o violență care a afectat sever funcționarea rețelelor de electricitate, ca urmare a vântului puternic, care a atins peste 90 km/h și în unele cazuri, peste 100 km/h”.

De același autor

Related Articles