Elicopterul SMURD de la Caransebeș zboară în patru județe

Elicopterul SMURD, ce operează de la începutul acestui an pe aeroportul din Caransebeș, este din nou în misiune.

În toată această săptămână va avea loc o amplă acțiune de pregătire pentru salvarea cu suport aero. Aceasta este realizată cu personalul medical care încadrează elicopterul SMURD din Punctul de Operare aeromedical Caransebeș. La misiuni participă și salvamontiștii din Caraș-Severin,  Gorj, Hunedoara și Mehedinți. 

În fiecare zi salvamontiștii vor merge în munte, vor solicita intervenția elicopterului, vor stabili canalele de comunicație cu echipajul aparatului de zbor, îi vor transmite coordonatele locației accidentului și vor lucra în teren diverse scenarii de intervenție în comun și salvare cu suport aero.

Elicopterul va acționa în câte unul sau doua masive  montane, fiind planificate recunoașteri și exerciții în masivele Țarcu, Cernei, Mehedinți, Retezat, Vâlcan și Parâng, încercându-se acoperirea unei suprafețe cât mai mari din zona de responsabilitate.

Acțiunea este organizată de Inspectoratul General de Aviație, Departamentul pentru Situații de Urgență,  Punctul de operare aeromedical Caransebeș și serviciile Salvamont din cele 4 județe.

Elicopterul dislocat la Caransebeș este primul dintre cele 3 aeronave care au ca destinație prioritară salvarea montană.

De același autor

Related Articles