pc, calculatoare noi cd loga caransebes (6)Astăzi este ultima zi în care elevii de liceu şi studenţii cu probleme financiare pot depune cereri pentru a beneficia de ajutor financiar de la stat pentru achiziţionarea de calculatoar. Programul naţional Euro 200. este destinat tinerilor în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu venituri brute lunare de maximum 150 de lei pe membru de familie. La stabilirea venitului brut lunar pe membru de familie se iau în calcul toate veniturile realizate de membrii familiei în luna precedentă depunerii cererii, cu excepţia: alocaţiei de stat, alocaţiei familiale complementare şi a alocaţiei de susţinere pentru familia monoparentală, bugetului personal complementar acordat tuturor persoanelor cu handicap, burselor de studii şi burselor sociale, precum şi a tuturor drepturilor sociale care, potrivit legii, sunt exceptate de la stabilirea altor drepturi şi obligaţii.

Solicitările acestora vor fi evaluate în perioada 19 aprilie – 19 mai, de către comisiile din unităţile şi instituţiile de învăţământ, împreună cu comisiile de anchetă socială, urmând ca în data de 1 iunie să fie afişată lista beneficiarilor pe portalul Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice. Elevii şi studenţii vor avea apoi cinci zile la dispoziţie pentru a depune contestaţii. Acestea vor fi soluţionate până pe 23 iunie, iar a doua zi va fi afişată lista finală a beneficiarilor, atât pe portalul MECS, cât şi în fiecare unitate de învăţământ. Eliberarea bonurilor valorice se va face în intervalul 23 iunie – 30 iulie, iar calculatoarele vor putea fi achiziţionate în perioada 24 iunie – 31 august.

Anul trecut, 30 de elevi cu probleme financiare din judeţul Caraş-Severin şi-au îndeplinit visul de a avea un calculator,  cei mai mulţi fiind din Mehadia. Numărul beneficiarilor programului guvernamental Euro 200 este mult mai mic faţă de anul precedent când au existat 57 de beneficiari. (Daniela Tudor)