Elevii din Caraș Severin vor primi lapte, corn și mere din prima zi a noului an școlar

Contractele subsecvente cu firmele ce vor livra lapte, corn și mere beneficiarilor „Programului pentru școli al României” au fost semnate astăzi, 5 septembrie, la sediul Palatului Administrativ de către președintele Consiliului Județean, Silviu Hurduzeu.

Distribuirea produselor va fi făcută pe patru zone, pentru fiecare produs în parte și acoperă tot județul. Este vorba de zonele: Reșița – Bocșa; Caransebeș – Oțelu Roșu; Moldova Nouă – Oravița și Băile Herculane – Bozovici – Anina. Produsele vor fi distribuite după un grafic bine stabilit, în funcție de zonă, dar toți copiii vor primi pentru fiecare zi produse de panificatie (80gr), pentru 3 zile pe săptămână lapte UHT (200 ml) și pentru 2 zile mere (minim 100 gr).

Beneficiarii „Programului pentru școli al României” sunt preșcolarii din grădinițele cu program normal de 4 ore de stat și elevii din învățământul primar și gimnazial de stat și particular.

În Caraș Severin, în anul școlar 2019-2010, numărul elevilor care vor primi lapte, corn și mere este de 22.994. Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin, comparativ cu anul școlar 2018-2019, numărul beneficiarilor a scăzut cu 734.