Elevii din Caraș-Severin au mers la cursuri mai puțin de două săptămâni în acest an

Elevii din Caraș-Severin sunt de astăzi în vacanța de final de semestru, după ce la începutul lunii ianuarie au avut parte de o pauză cauzată de ger.

De asemenea, în urmă cu două săptămâni copiii au avut un sfârșit de săptămână prelungit cu ocazia ,,Micii Uniri’’. Acest lucru înseamnă că în acest an, elevii au frecventat cursurile numai 13 zile.

Situația nu va fi foarte diferită nici în cel de-al doilea semestru. Astfel că, de la 1 ianuarie până pe 16 iunie, moment în care se încheie anul şcolar 2016-2017, sunt 167 de zile, dintre care 82, adică jumătate, vor fi libere pentru elevi. Acest lucru este posibil cu ocazia vacanței de Paște, zilelor de 1 mai, 1 iunie, Rusalii şi Săptămâna Altfel.

Specialiștii din educație trag un semnal de alarmă și spun că pauzele de la învățat cauzează dificultăți ale procesului de învățare, mai ales că elevii vor avea mai multă materie de recuperat.

Numeroase cercetări din educație au relevat că pe parcursul vacanţelor copiii pierd cam 40% din cunoştinţele pe care le-au acumulat.

Andreea Lupșa