Elevii Colegiului Național „Traian Lalescu” Reșița sunt ambasadori ai Parlamentului European

Colegiul Național „Traian Lalescu” Reșița este din 2017 școală ambasador a Parlamentul European.

În acest context, unitatea de învăţământ desfășoară activități în cadrul programului educativ „Școli- ambasador ale Parlamentului European” (EPAS) inclus în agenda activităților pedagogice și educative ale Parlamentului European.

În ultimele luni, elevii au desfăşurat o serie de activităţi în cadrul acestui program:

CĂLĂTORI PRIN EUROPA– 28.09.2022 – Ambasadorii juniori și seniori ai Colegiului Național „Traian Lalescu” Reșița au răspuns inițiativei de a marca Anul European al Tineretului prin promovarea diversității culturale și lingvistice a Europei.

EURODYSSEE- SESIUNE DE INFORMARE desfășurată în data de 28.11.2022 i-a familiarizat pe LMF-iști cu statele membre ale UE și cu instituțiile Uniunii Europene.

În 15 februarie 2023 s-a derulat concursul “U.E.EVERYDAY” ,o nouă activitate din Campania de comunicare și informare EURODYSSÉE a Colegiului Național ” Traian Lalescu” Reșița – Școală ambasador a Parlamentului european.

“Toate persoanele sunt egale,oricât ar fi de bogate”, aceasta e moțiunea care i-a provocat pe ambasadorii juniori ai Colegiului Național “Traian Lalescu” Reșița, ȘCOALĂ AMBASADOR A PARLAMENTULUI EUROPEAN, la primul meci de dezbateri din acest an: LET’S DEBATE!

Workshop-ul “Efectele consumului de droguri, la nivel legislativ, în UE” și-a propus să fie cadrul unei dezbateri cu privire la legislația UE în privința consumului și traficului de droguri.

În 15 februarie 2023 s-a derulat concursul “U.E.EVERYDAY“, o nouă activitate din Campania de comunicare și informare EURODYSSÉE a Colegiului Național “Traian Lalescu” Reșița, Școală- ambasador a Parlamentului european!

Prioritate zero la nivel european, schimbările climatice si criza provocată de acestea i-a determinat pe LMF-iști să pună în practică un atelier verde de igienizare a centrului orașului. Activitatea i-a antrenat pe liceeni de la Colegiul Național “Traian Lalescu” Reșița să contribuie la formarea unei atitudini pozitive față de mediul înconjurător prin curățarea și îngrijirea spațiilor verzi din oraș.

Un alt proiect la care participa în această perioadă elevii de la Colegiul Național „Traian Lalescu” Reșița este Shine your light – Light up your city!, în cadrul căruia ambasadorii juniori și voluntarii EPAS, sunt în vizită de studiu la Timișoara!,” ne-a declarat profesorul Camelia Radovan, coordonator pentru programe şi proiecte şcolare si extraşcolare din cadrul Colegiul Național „Traian Lalescu” Reșița.

Cele mai citite

Related Articles