Membrii TANSC – Tineri Activi pentru natura Sălbatică din Carpaţi, de la Colegiul Naţional Traian Lalescu din Reşiţa organizează astăzi, cu ocazia Orei Pământului, mai multe activităţi specifice în centrul civic al municipiului Reşiţa, începând cu ora 18:30. Reşiţenii sunt invitaţi să participe la acţiuni demonstrative pentru cei mici şi cei mari, printre care menţionăm o vânătoare de comori, cântece la chitară şi un moment informativ menit educării în ceea ce priveşte respectul faţă de natură, în general.

Unul dintre elevi a spus că oamenii trebuie să fie conştienţi că dacă lasă luminile aprinse în încăperi în care nu se află, fac o mare risipă, la fel cum nici apa nu trebuie lăsată să curgă inutil. Coordonatorul activităţilor, profesor Ovidiu Bădescu, subliniază importanţa conştientizării populaţiei asupra faptului că oamenii sunt tentaţi să consume mai multe resurse decât este capabil să deţină pământul. „Este esenţial să simţim că pentru a asigura viitorul uman pe această planetă trebuie să începem să avem grijă de ea”.

Acţiunile se desfăşoară în parteneriat cu Primăria Reşiţa. De la ora 20:30 până la 21:30, iluminatul public va fi oprit în centrul civic al municipiului Reşiţa, unde membrii TANSC vore crea din luminiţe conturul unui zimbru de mari dimensiuni, animalul fiind considerat un simbol al regiunii.