Elevi ai Colegiului Naţional „Diaconovici-Tietz” din Reşiţa, într-o vizită de proiect la Strasbourg

Echipa proiectului Erasmus+ „A Healthy Life In A Healthy Environment”, alcătuită din 18 elevi si 3 cadre didactice, participă în perioada 26-30 aprilie 2022 la reuniunea ce se va desfăşura la Strasbourg în Franta, în organizarea scolii coordonatoare a proiectului „Bundesbildungsanstalt für Elementarpädagogik” Innsbruck, Tirol, Austria şi cu participarea partenerilor de laIstituto di istruzione secondaria di Il grado „Gandhi”.Merano/Meran, Alto Adige, Italia.

De la Colegiul Naţional „Diaconovici-Tietz” din Resita participă 18 elevi, din clasele X-XII, însoţiţi de prof. Florica Molnar coordonator proiect, prof. Viorica Gârtoi și prof. Mihaela Jianu, membre în echipa de lucru.

Este prima întâlnire fizică între elevii care fac parte din acest proiect, după doi ani de pandemie. În acest interval s-a mentinut o permanentă comunicare între partenerii de proiect, activităţile desfăşurându-se sub forma conferinţelor online, în decembrie 2021, ianuarie şi martie 2022, dar si prin grupurilede lucru, folosind platforma WhatAAp si eTwwining.

Reuniunea de la Stassbourg cuprinde întâlniri de lucru ale echipelor de proiect, activităţi comune şi prezentări.

Echipa Erasmus + a CNDT Resita va prezenta 4 materiale având ca teme: „Ziua Pämântului”, produsul unui atelier de lucru realizat de câtre un grup de elevi din clasele IX-XII, coordonaţi de prof. Aniela Ogăşan – lucrare realizată din dopuri de plastic reciclabile; apoi, un video realizat din activităţile desfăşurate în Luna pădurii (15 martie – 15 aprilie) în colaborare cu ROMSILVA Caraş – Severin, Ocolul Silvic Resita, Districtul Doman, cu sprijinul rangerului Ion Bodârlău şi un PDF, ca rezultat al excursiei de documentare şi de studiu, desfăşurată pe traseul: Resita-Cascada Bigăr-Băile Herculane-Orşova-Mraconia-Berzasca-Moldova Nouă, având ca temă impactul negativ al omului asupra ariilor naturale protejate.

Un moment important al Reuniunii de la Strasbourg este ziua de joi, 28 aprilie 2022, rezervată vizitei la Parlamentul European si la alte institutii europene.

Pe drumul de întoarcere spre România va avea loc un popas în bijuteria arhitecturală a Alsaciei, din orasul Colmar si alte două zile la Innsbruck şi Merano, în Tirolul austriac şi cel italian, la partenerii austrieci şi italieni pentru ca elevii să ia pulsul cu realităţile din regiunea acestora, a transmis pentru Radio Reşiţa, prof. coordonator Florica Molnar.

Sursa foto: CNDT Reşiţa

Campania ”Muzică pentru viață!”

Împreună putem salva vieți!

De același autor

Related Articles