Ecologizare de Ziua Jandarmeriei Montane

Cărășenii sunt invitaţi să sărbătorească Ziua Jandarmeriei Montane, printr-o acţiune de ecologizare a mai multor zone din Banatul de Munte. Cei interesați se pot alătura echipei jandarmilor montani şi pot deveni parte a acestei acţiuni voluntare, pentru un mediu mai curat şi sănătos. Astfel de acțiuni de ecologizare se vor desfășura astăzi în masivul Domogled, Semenic și Muntele Mic, a transmis purtătorul de cuvânt al instituției, Marius Săndulescu

Ziua de 05 octombrie 2001 reprezintă momentul oficial al înființării Jandarmeriei Montane, deoarece, la această dată, conducerea Jandarmeriei Române a aprobat înființarea unei unități specializate cu misiunea principală de a veni în sprijinul tuturor celor care iubesc muntele, dar și pentru protejarea naturii.

Structurile montane sunt specializate şi dotate în vederea executării misiunilor de menţinere a ordinii publice în zonele montane şi pe traseele turistice.

Aceste structuri acționează pentru prevenirea încălcărilor normelor legale, protecția mediului înconjurător, precum și pentru căutarea şi salvarea persoanelor care se află în pericol.

În Caraș-Severin există trei formațiuni de jandarmerie montană: Văliug, Muntele Mic și Băile Herculane.

De același autor

Related Articles