Câinii sălbăticiţi şi pisicile hoinare nu sunt consideraţi vânat şi pot fi combătuţi fără restricţie conform legii, a declarat pentru Radio Reşiţa directorul AJVPS Caraş-Severin, Mircea Ciobanu.

Împuşcarea lor nu constituie infracţiune dar trebuie avută în vedere distanţa faţă de localităţi şi de aşezările omeneşti. Pot fi consideraţi hoinari şi trataţi ca atare, câinii care indiferent de rasă, sunt descoperiţi în terenurile de vânătoare, fără supraveghere şi semne distinctive, la o distanţă de peste 200 de metri de cea mai apropiată casă locuită sau dacă s-au depărtat de stăpân astfel încât prezenţa acestuia nu poate fi constatată.

Câinii hoinari atacă în haite şi produc pagube însemnate şi pe raza fondurilor de vânătoare în rândul animalelor mici ajungând să fie şi mai periculoşi decât lupii, a mai spus Mircea Ciobanu, iar acest fapt obligă asociaţia pe care o reprezintă să ia măsurile care se impun.

Foto: arhiva

(Hardy Cvoica)

10 COMENTARII

  1. Acei caini nu sunt salbatici.Au fost aruncati intre localitati de semenii nostri. Cu ce sa se hraneasca pe camp? Instinctul de conservare pleaca din stomac. Ciobanu, Gerhard si altii ce gandesc ca ei merita deportati in jungla. Vinatul e protejat pt braconieri.Cine poate ucide un animal din pasiune,nu de foame e criminal. Hai mai bine sa cream adaposturi si sa prindem cainii. Ajvps nu trebuie sa accepte asemenea acte criminale.

    • atunci îngrijiţi-vă de ele şi luaţi-i acasă, nu le daţi drumul pe stradă să muşte oameni nevinovaţi, zic!

  2. Poate daca s-ar sancționa pseudocrescatorii de câini de rasa si „cetatenii” care isi abandonează cainele/puii făcuți pentru ca nu si-a sterilizat patrupedul nu ar ajunge aceste iluminate minti la soluția asta. Atunci de ce e obligatoriu cip-ul? Poate eu caut un caine sterilizat, vaccinat, microcipat, care a fost furat/pierdut. Sau, sa inteleg ca pe langa arma, vânătorii au si un scanner pentru microcip si sunt si asa drăguți ca înapoiază cainele stăpânului.

    • contactaţi AJVPS şi veţi afla, înainte de a ne vorbi urât, zic! vă mulţumim

    • Nu cred ca v-a vorbit urat. Si orice om întreg la minte ar cere o evaluare psihologică, daca nu psihiatrica (efectuată pe bune, nu pe gradul de rudenie/amiciție cu evaluatorul) pentru individul asta.

Comments are closed.