După ce a stat trei ani în Serbia, o familie de migranţi a traversat Dunărea cu o barcă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin – I.T.P.F. Timişoara au depistat o familie formată din şase cetăţeni străini care a încercat să intre în ţara noastră din Serbia, traversând fluviul Dunărea cu ajutorul unei ambarcaţiuni gonflabile.

În data de 23.08.2021, în jurul orei 23.45, în urma unui apel la 112, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin au declanşat o acţiune specifică pe linia prevenirii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

În Portul Comercial Drobeta Turnu Severin, poliţiştii au identificat şase cetățeni străini, o femeie, un bărbat şi patru minori. 

Persoanele au fost conduse la sediul sectorului pentru verificări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical. 

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că cei în cauză fac parte dintr-o familie de cetățeni afgani, adulţii au vârste de 38, respectiv 51 de ani, iar minorii au vârste cuprinse între 2 şi 14 ani. Adulţii au declarat că se aflau pe teritoriul Serbiei de trei ani şi au trecut frontiera în România cu o ambarcaţiune gonflabilă, cu intenția de a încerca să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Cele mai citite

Related Articles