Dunca respins și cu banii de acasă

Muntele Mic s-a aflat pe agenda Consiliului Județean și în ședința ordinară din această săptămână. Proiectul de hotărâre de preluare a două drumuri forestiere prin care să se facă legătura cu Poiana Mărului a fost din nou respins. Președintele forului deliberativ, Romeo Dunca, era dispus să plătească din propriul buzunar costurile pentru proiectul DALI, dar tot nu i-a înduplecat pe consilierii PSD, PMP și Pro România. Este vorba de o sumă cuprinsă între 50 și 100 de mii de lei.

„Domnul Crina (n.r. consilier PSD) spunea la un moment dat că problema e că vom lua bani de la drumurile județene ca să facem DALI-ul la drumul respectiv. Am venit cu amendamentul că actualizarea DALI-ului pentru asfaltarea acelui drum turistic o vom face din bani pe care o să-i donez personal. N-a trecut nici așa. Deci, nu e vorba de faptul că nu trece fiindcă cheltuim noi bani pentru documentație, e vorba că nu trece, că nu trebuie să treacă”, a declarat dezamăgit Dunca.  

La rândul său, consilierul social-democrat Ioan Crina, a spus în plenul ședinței că nu poate fi de acord cu un astfel de proiect pentru care nu s-a identificat o axă de finanțare. În plus, ar mai fi necesare și alte schimburi de teren cu Romsilva pentru a se putea realiza refugiile obligatorii pe un astfel de drum turistic. Crina îl bănuiește pe Dunca și de interese personale în zonă.

În prezent, pensiunile din Poiana Mărului au o capacitate de 600 de locuri de cazare. Dacă ar exista această joncțiune cu Muntele Mic, s-ar putea ajunge la câteva mii, a mai spus președintele Romeo Dunca.

De același autor

Related Articles