Duhovnicul – Călăuza tinerilor ortodocşi de pe Valea Cernei şi Valea Almăjului

229

Sala de festivităţi a Protopopiatului Ortodox din Băile Hereculane a găzduit în această seară simpozionul TINERII ORTODOCŞI AZI, organizat în contextul ZILELOR TINERETULUI ORTODOX în Episcopia Caransebeşului. Tema simpozionului a fost DUHOVNICUL – CĂLĂUZĂ A TINEREŢII MELE, fiind prezenţi la această manifestare peste 30 de tineri din 4 centre de tineret din Protopopiatul Băile Herculane,  membrii ai asociaţiilor tneretului ortodox din Cornereva, Băile Herculane, VALEA ALMĂJULUI şi TIMOTEUS din Bozovici, însoţiţi de preoţi şi cadre didactice. Au fost prezenţi la manifestare Prea Onoratul părinte Nicolae Pereş – protopopul Băilor Herculane şi părintele Mihai Ciucure – inspector de tineret în cadrul Episcopiei Caransebeşului.

Prima parte a manifestării a fost dedicată prezentării unor comunicate pe tema simpozionului, realizate chiar de către tineri, urmate de dezbateriale participanţilor. În partea a doua a fost prezentată o expoziţie de fotografie tematică TINEREŢE CU HRISTOŞ cu fotografii realizate în bisericile din comunităţile reprezentate şi cu activităţile realizate în afara bisericii.

„Am fost realmente surprins să văd tineri cu dorinţa sinceră de a-L căuta pe Dumnezeu, dar şi a desfăşura activităţi în tinda Bisericii. Avem tineri frumoşi, cu potenţial, iar grija noastră prioritară, a Bisericii, este aceea de a avea grijă de ei”, ne-a mărturisiţ la finalul manifestărilor, părintele Mihai Ciucure.

Paul-Sever SMADU