asrr

Alteţa Sa Regală Principele Radu al României a intreprins astăzi o vizită la Reşiţa. În dimineaţa zilei a avut o scurtă întrevedere cu primarul municipiului de pe Bârzava, Mihai Stepanescu, după care a vizitat Colegiul Naţional „Traian Lalescu”, iar ultimul punct de pe agenda sa de lucru l-a constituit lansarea şi prezentarea de carte regală la Librăria „Semn de carte” din urbe.

În urma discuţiilor purtate cu primarul municipiului de pe Bârzava, Principele Radu  a convenit cu acesta o întâlnire de lucru care va avea loc la Castelul de la Săvârşin în Săptămâna Mare de dinaintea Sfintelor Paşti. În cadrul acestei întâlniri, vor avea loc discuţii privind susţinerea prin promovarea, de către Alteţa Sa, a proiectelor de natură socială şi a turistică a urbei de pe Bârzava.

În cadrul evenimentului cultural, consumat la Librăria „Semn de carte” din Reşiţa, ASR Principele Radu a lansat în prezenţa unui numeros public cele două volume, o carte-album şi un jurnal. Despre cele două producţii literare au vorbit Clara Maria Constantin – directorul Bibliotecii Judeţene „Paul Iorgovici” şi Carmen Albert – dr. în istorie în cadrul Muzeului Banatului montan din Reşiţa.

“Margareta. Portretul Principesei Moștenitoare” este o carte-album ce prezintă destinul în imagini, de la naştere până în zilele noastre, al primei femei care va moşteni Coroana României, iar “Trei poduri peste lume. Consemnări între anii 1982 şi 2003” de ASR Principele Radu al României este un jurnal  în care aventura spirituală a actorului care duce texte româneşti şi străine pe meridianele (şi scenele) lumii se împleteşte cu destinul omului de stat, devenit membru al Casei Regale a României.

Lansarea de carte a fost urmată de o sesiune de autografe.

Reporterul Radio România Reşiţa, Hardy Cvoica, a fost prezent la eveniment şi consemnează:

***

Sâmbătă, 22 martie ora 17.00:

lansare-asr radu

La librăria “Semn de crate” din Reşiţa luni, 24 martie de la ora 12.00, ASR Principele Radu al României va lansa cele mai recente volume regale publicate: “Margareta. Portretul Principesei Moștenitoare” și “Trei poduri peste lume”.

Intrarea publicului este liberă, iar evenimentul va include și o sesiune de autografe.

Scurtă prezentare a operelor:

“Margareta. Portretul Principesei Moștenitoare” este o minunată carte-album ce prezintă destinul în imagini, de la naştere până în zilele noastre, al primei femei care va moşteni Coroana României. Pornind de la amintirile Alteței Sale Regale şi apelând la documente, fotografii, obiecte personale, dar şi lucruri ce fac parte din Colecția Regală, unele dintre ele prezentate în premieră în volumul “Margareta. Portretul Principesei Moștenitoare”, carte care vorbeşte despre copilăria și adolescența Principesei Moștenitoare, despre studiile și experiența comunitară, despre viața de familie, interesele şi activităţile întreprinse de Principesa Margareta în folosul României.

“Trei poduri peste lume. Consemnări între anii 1982 şi 2003” de ASR Principele Radu al României este un jurnal „pe sărite“ în care aventura spirituală a actorului care duce texte româneşti şi străine pe meridianele (şi scenele) lumii se împleteşte cu destinul omului de stat, devenit membru al Casei Regale a României. Misiunea sa, aceea de a purta numele şi spiritualitatea românească în lume, de a fi mesager al ţării pentru reintegrarea ei în familia căreia de drept îi aparţine, lumea democratică, devine un sens şi o datorie umană, pe care o îndeplineşte cu devotament alături de întreaga Familie Regală a României. Cele trei poduri din titlul cărții fac referire la trei treceri diferite, simultane și fundamentale în viața Alteței Sale Regale: trecerea de la un mileniu la altul, trecerea de la România comunistă la lumea liberă, trecerea de la condiția de actor la cea de principe regal.

Sursa foto: metarsis

(Hardy Cvoica)