Pe fondul stării de alertă menţinute privind evoluţia pestei porcine africane în vestul României, în apropierea comunei Caraşova, la doi kilometri de localitate, pe Drumul Naţional 58 către Anina a fost identificat în după-amiaza de miercuri, 2 octombrie un mistreţ fără suflare.

Conform informaţiilor directorului DSVSA Caraş-Severin, Dorin Imbrea, este vorba despre un exemplar, găsit abandonat şi deshidratat la liziera pădurii. O echipă operativă a Direcţiei sanitar-veterinare, împreună cu reprezentanţii fondului de vânătoare 53 Anina-Buhui, ai Parcului Naţional Semenic-Cheile Caraşului şi ai poliţiei s-au deplasat la faţa locului şi au recoltat probe care, joi, 3 octombrie vor fi trimise către laboratorul acreditat de la Alba Iulia în vederea efectuării examenului privind virusul pestei porcine africane.

Mistreţul găsit mort a fost preluat de reprezentanţii fondului de vânătoare şi îngropat într-o locaţie identificată de aceştia. În zonă s-au realizat operaţiuni de dezinsecţie.

Dorin Imbrea atrage atenţia reprezentanţilor fondurilor de vânătoare să efectueze patrulări conform planului de măsuri aprobat de Centrul Local de Combatere a Bolilor.