DSVSA Caraş-Severin în alertă: Un mistreţ a fost găsit mort pe DN58!

Pe fondul stării de alertă menţinute privind evoluţia pestei porcine africane în vestul României, în apropierea comunei Caraşova, la doi kilometri de localitate, pe Drumul Naţional 58 către Anina a fost identificat în după-amiaza de miercuri, 2 octombrie un mistreţ fără suflare.

Conform informaţiilor directorului DSVSA Caraş-Severin, Dorin Imbrea, este vorba despre un exemplar, găsit abandonat şi deshidratat la liziera pădurii. O echipă operativă a Direcţiei sanitar-veterinare, împreună cu reprezentanţii fondului de vânătoare 53 Anina-Buhui, ai Parcului Naţional Semenic-Cheile Caraşului şi ai poliţiei s-au deplasat la faţa locului şi au recoltat probe care, joi, 3 octombrie vor fi trimise către laboratorul acreditat de la Alba Iulia în vederea efectuării examenului privind virusul pestei porcine africane.

Mistreţul găsit mort a fost preluat de reprezentanţii fondului de vânătoare şi îngropat într-o locaţie identificată de aceştia. În zonă s-au realizat operaţiuni de dezinsecţie.

Dorin Imbrea atrage atenţia reprezentanţilor fondurilor de vânătoare să efectueze patrulări conform planului de măsuri aprobat de Centrul Local de Combatere a Bolilor.

De același autor

Related Articles