DSVSA Caraş-Severin desfăşoară controale de sezon în toate unităţile de alimentaţie publică din judeţ

Pentru prevenirea toxiinfecţiilor alimentare în perioada sărbătorilor de iarnă, inspectorii Direcţiei sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor Caraş-Severin au intensificat controalele de sezon, a precizat pentru Radio Reşiţa Pavel Borchescu – directorul executiv al DSVSA din judeţ:

Sunt verificate abatoare care taie porcine, unități de tranșare, unități de procesare, carmangerii, mărcelării, magazine alimentare, depozite frigorifice, unități de alimentație publică, piețe agroalimentare, târguri și expoziții unde se expun și se comercializează produse alimentare, cofetării, patiserii, laboratoare de cofetărie, depozite pentru fructe și legume.

Se va pune accentul pe: verificarea condițiilor de igienă, a conformității documentelor însoțitoare, menținerea lanțului termic, asigurarea trasabilității, etichetarea și marcarea produselor.

În timpul controalelor oficiale, la suspiciune vor fi recoltate probe de alimente, se vor efectua controale pentru producerea, procesarea, transportul, depozitarea și comercializarea modului de marcare și certificare a cărnii tocate, a cărnii preparate și a produselor din carne de porc.

Controalele şi verificările se vor desfăşura zilnic pe raza întregului judeţ până în data de 30 decembrie 2023, a mai adăugat Pavel Borchescu.

Cele mai citite

Related Articles