DSVSA Caraş-Severin a declanşat ample controale în creșe, grădinițe, școli şi internate

Inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Caraş-Severin au demarat de luni, 18 septembrie o acțiune de amploare pentru a evalua cerințele de siguranță alimentară și igienă în creșe, grădinițe și unități de învățământ cu program normal sau care funcționează în regim after school, semi-internat sau internat.

Cu detalii pentru Radio Reşiţa directorul DSVSA, medicul veterinar Pavel Borchescu:

Vom avea o amplă acțiune de control care vizează respectarea cerințelor de siguranță a alimentelor și de igienă a spațiilor, facilităților și echipamentelor destinate pentru repararea și servirea mesei în incinta creșelor, grădinițelor, școlilor, unităților care funcționează în regim de after school, semiinternat sau internat. Va fi controlat tot ce ține de siguranța alimentelor în sistem de învățământ preșcolar și școlar. Aceste controale vor viza cerințe referitoare la construcție, dotarea cu facilități și echipamente a blocuri alimentare și cantinelor, condițiile de igienă și de întreținere a spațiilor de prelucrare și depozitare a alimentelor, a echipamentelor de protecție și de lucru din dotarea blocurilor alimentare și a cantinelor dar și lista furnizorilor de produse alimentare acceptați“.

Pavel Borchescu a mai subliniat că, seria controalelor se va desfăşura timp de aproximativ o lună, până în cea de-a doua jumătate a lunii octombrie.

În cazul în care se constată încălcări ale acestor reguli, inspectorii vor lua măsuri urgente, inclusiv retragerea din consum a produselor alimentare în cauză și aplicarea de sancțiuni contravenționale, în conformitate cu legea.

Pe lângă aceste măsuri, DSVSA poate suspenda temporar sau chiar interzice desfășurarea activităților în blocurile alimentare și cantinele amenajate în incinta instituțiilor menționate, în cazul în care acestea nu se conformează cerințelor de igienă sau nu au remediat deficiențele identificate în controalele anterioare.

Această acțiune este parte a eforturilor continue ale DSVSA de a asigura siguranța alimentară și sănătatea publică în instituțiile de învățământ din România. Părinții, personalul didactic și toți cei implicați sunt încurajați să coopereze cu inspectorii pentru a se asigura că standardele de igienă și calitate sunt respectate, contribuind astfel la buna funcționare a acestor instituții și la protejarea sănătății copiilor și tinerilor.

Foto: arhiva

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

De același autor

Related Articles