DSP Timiş a trimis o adresă managerilor de spitale din judeţ pentru a lua măsuri de precauţie anti-COVID-19

Direcţia de Sănătate Publică Timiş a trimis o adresă managerilor de spitale din judeţ pentru a lua măsuri de precauţie anti-COVID-19, în contextul creşterilor numărului de cazuri. Ce cuprinde lista de recomandări transmisă de DSP Timiş aflăm de la purtătorul de cuvânt al instituţiei Cornelia Bubatu:

Limitarea programului de vizită al aparținătorilor pacienților internați în secțiile cu risc, realizarea triajului epidemiologic zilnic pentru personalul medico-sanitar și auxiliar cu recomandarea de izolare voluntară la domiciliu a celor depistați cu simptomatologie respiratorie sau efectuarea de activități ce nu implică interacțiunea cu pacienții, purtarea echipamentului de protecție adecvat respectiv măști, mănuși, halate atât de către vizitatori cât și de către personalul medical și alte persoane care intră în contact cu pacienții.

Managerii de spitale trebuie să ţină cont şi de asigurarea stocurilor de antivirale în special de către spitalele care internează cazuri de infecții respiratorii acute recomandarea vaccinării antigripale anti COVID-19 a personalului medico-sanitar și a uxiliar nevaccinat. Asigurarea sau refacerea după caz a stocurilor de antiseptice și dezinfectante pentru o igienă riguroasă a mâinilor, respectarea protocoalelor de management al cazului de gripă și COVID-19 și stabilirea de fiecare spital a unui plan de măsuri interne în vederea limitării transmiterii infecției cu SARS CoV-2 şi apariţiei de focare”.

În ultimele 7 zile, în judeţul Timiş au fost confirmate 589 de cazuri noi de COVID-19. A apărut şi primul focar la Spitalul Judeţean din Timişoara în secţia de Gastroenterologie. 3 pacienţi infectaţi cu SARS CoV-2 sunt sub atenta supraveghere a cadrelor medicale.

Tot Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică Timiş anunţă că 6 cadre medicale s-au infectat cu SARS CoV-2 în ultimele 7 zile.

Sursa foto: facebook DSP Timis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

De același autor

Related Articles