DSP Caraș-Severin asigură permanență de Paște: SAJ şi toate spitalele au liniile de gardă pregătite
Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin asigură permanenţă pe perioada sărbătorilor, astfel încât toţi cetăţenii care se confruntă cu probleme de sănătate să poată beneficia de sprijin medical prompt și eficient. Inspectorii DSP vor fi la dispoziţia cetăţenilor în toată perioada sărbătorilor, pentru a oferi informaţii şi asistenţă în probleme de sănătate publică. Persoanele care au nevoie de sprijin pot apela la numărul 0255 211 402, unde vor primi îndrumare specializată.

Articol editat de Daiana Rosca, 19 aprilie 2025, 16:55 / actualizat: 19 aprilie 2025, 20:06
„Autoritățile medico-sanitare din județul Caraș-Severin sunt pregătite. Există permanență pentru orice tip de problemă pe care o pot întâmpina cetățenii”, a declarat Daniel Botgros, purtător de cuvânt al DSP Caraș-Severin.
Spitalele din Reșița și Caransebeș-Gărzi și Echipaje Medicale Active
Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa și Spitalul Municipal de Urgenţă din Caransebeş sunt complet funcționale și organizate pentru a gestiona eficient toate urgențele medicale.
- La Spitalul din Reșița, în Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) vor activa patru medici de urgență pe fiecare tură de zi, între orele 08:00 – 20:00, și trei medici pe timpul nopții, între orele 20:00 – 08:00.
- La Caransebeș, în fiecare schimb va fi de gardă un medic de urgență pentru adulți și un medic pediatru, asigurând asistență medicală continuă.
Centrele de Permanenţă-O Alternativă Viabilă Pentru Urgențele Minore
Centrele de permanenţă rămân deschise și reprezintă o soluție eficientă pentru cazurile uşoare, care nu necesită intervenţii de urgenţă în spitale. În aceste centre, consultaţiile şi tratamentele sunt gratuite și pot fi accesate indiferent de statutul de asigurat al pacientului.
Orice persoană, fie că este asigurată sau nu are dreptul la consultații gratuite în cadrul centrelor de permanență sau la unitățile de primiri urgențe din spitalele din județ. Autoritățile sanitare îndeamnă cetăţenii să apeleze la serviciile medicale atunci când este nevoie, pentru a evita agravarea unor probleme de sănătate.
Şi Serviciul Județean de Ambulanță Caraș-Severin este pregătit să intervină eficient, cu 17 echipaje medicale de urgență, distribuite strategic pe întreg teritoriul județului.
Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP, Daniel Botgros, vor fi alocate două echipaje în Băile Herculane, trei în Caransebeș, câte unul în Domaşnea, Oțelu Roșu, Bocșa, Anina, Bozovici, Oraviţa și Moldova Nouă, iar la Stația Centrală de Ambulanță din Reșița vor funcționa cinci echipaje, inclusiv un echipaj C2 cu medic. Autoritățile încurajează cetățenii să apeleze la 112 doar în cazuri reale de urgență, pentru a evita supraaglomerarea sistemului de intervenție.
Urmărește-ne și pe Google News
Acest articol este proprietatea Radio România Reșița și este protejat de legea drepturilor de autor. Reproducerea integrală sau parțială a conținutului este permisă doar cu acordul scris al editorului. Pentru solicitări de republicare, vă rugăm să ne contactați la redactie@radioresita.ro