DSP are rezultatul analizelor efectuate de Institutul Cantacuzino în cazul infecţiei cu norovirus de la Colegiul C.D. Loga din Timişoara

Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică Timiş a primit rezultatul analizelor efectuate de Institutul Cantacuzino din Bucureşti în cazul infecţiei cu norovirus de la Colegiul Naţional CD Loga din Timişoara. Cu detalii purtătorul de cuvânt al DSP, Cornelia Bubatu:

„Din testele efectuate s-a confirmat prezenţa norovirusului doar în probele biologice recoltate de la pacienţii internaţi, iar probele de apă recoltate din incinta unităţii de învăţământ nu conţin microorganisme patogene. 10 persoane au fost testate şi 8 elevi şi profesori au fost confirmaţi cu norovirus. Starea de sănătatea a acestora este bună. Focarul de la CD Loga a fost declarat închis cu sursă neidentificată”, ne-a transmis purtătorul de cuvânt de la DSP Timiş, Cornelia Bubatu.

Norovirusul este un agent patogen care, prin transmiterea sa, conduce la apariţia unor simptome digestive. Rata de transmitere a acestui virus este foarte ridicată, iar manifestările infecţiei apar la 1-2 zile de la infectare şi persistă pentru câteva zile.

Simptomele specifice infectiei cu norovirus apar dupa maximum 2 zile de la infectare. Printre acestea se afla: durere abdominală, crampe, stare de greaţă, vărsături, diaree, dureri musculare, cefalee şi o stare generală alterată.

Sursa foto:Pixabay

Cele mai citite

Related Articles