[AUDIO] Drumurile din Valea Almăjului într-o stare deplorabilă. Autorităţile judeţene fac promisiuni

Unele dintre drumurile judeţene din Caraş-Severin au ajuns într-o stare deplorabilă fiind uneori mai proaste decât cele comunale. Este şi cazul Drumului Judeţean 571, Bozovici – Dalboșeț – Șopotu Nou – Moldova Nouă care duce şi spre localitatea Sasca Montană din judeţul Caraş-Severin şi implicit spre Cheile Nerei. În nenumărate rânduri autorităţile judeţene au peticit gropile ani la rând. S-au oprit însă în 2014. De peste doi ani, pe acest tronson nu s-a mai pus nici măcar o plombă, spune Petru Ţunea din Moldova Nouă. Şoferii, nevoiţi să meargă la muncă fac slalom printre cratere, iar niciun alt mijloc de transport în comun care asigură deplasarea celor 70 de angajaţi din localităţile arondate comunei Şopotu Nou la fabrica de cabluri din oraşul de la Dunăre, singura sursă de venit pentru localnicii acelor meleaguri, nu a mai încheiat niciun contract pentru această relaţie.

Potrivit localnicilor pe unele porţiuni de drum, asfaltul este aproape inexistent. Şoferii care se aventurează pe aici trebuie să fie extrem de îndemânatici pentru a ocoli toate gropile apărute pe dcarosabil, unele având adâncimi chiar şi de până la 30 de centimetri.

Situaţia se va schimba curând, spun autorităţile, DJ 571 fiind cuprins într-un proiect care este în lucru.

Lucrarea este cuprinsă în programul naţional de dezvoltare locală finanţat prin Ordonanţa Guvernului nr. 28 de către Ministerul Dezvoltării şi Administraţiei Publice. Acest contract de execuţie nu este finalizat încă, deoarece în proiectul tehnic este prevăzută construirea unui zid de sprijin din gabioane, care să protejeze corpul drumului judeţean de tasări, rupturi de margine şi cedarea terenului de fundare. Autorităţile judeţene au luat legătura cu persoanele implicate în derularea proiectului urmând a se trece la mobilizarea cât mai rapidă a execuţiei lucrărilor pe drum”, a subliniat pentru Radio Reşiţa, şef serviciu comunicare în cadrul Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Camelia Şuşco.

Promisiuni se fac însă realizările nu se observă aproape deloc, a mai subliniat Petru Ţunea care, alături de alţi 100 de localnici este hotărât să continue demersurile şi la forurile superioare, în varianta în care autorităţile judeţene nu vor soluţiona problema care persistă de câţiva ani buni în zonă.

Petru Ţunea a mai spus că situaţia este revoltătoare. Pentru a ajunge cu un mijloc de transport de la Bozovici la Şopotu Nou este nevoie de peste o oră şi jumătate, iar în cazul unei intervenţii cauzate de vreun incendiu sau transportarea de urgenţă a unui localnic la spital este nevoie şi de până la trei ore, căci unitatea de la Bozovici a fost desfiinţată, o altă nemulţumire a almăjenilor şi bolnavii trebuie aduşi zeci de kilometri până la Reşiţa.

Reporterul Radio Reşiţa, Hardy Cvoica, a urmărit subiectul şi consemnează:

Citeşte şi: O şansă pentru drumul Bozovici-Moldova Nouă

1 COMENTARIU

  1. Unii ar spune ca sunteti departe de resedinta de judet, dar lucrurile stau exact la fel si pe drumurile din jurul Resitei, vezi Resita – statiunea Secu, Resita – Tarnova si multe altele…

Comments are closed.

De același autor

Related Articles