La 1 Decembrie nu vom avea doar o paradă militară, ci și un nou drum. Scurtătura care va lega zona Triaj de drumul Lupacului, trecând pe lângă fosta unitate militară, este posibil să fie finalizată, cu câteva luni înaintea termenului impus. Deși data limită a lucrărilor este 18 martie 2019, constructorul preconizează că drumul va fi gata în aproximativ 2 săptămâni, dacă vremea va permite. Zilele următoare vor fi betonate rigolele, așezată piatra și turnat asfaltul.

În urma alunecărilor de teren din această primăvară, care s-au soldat cu pagube materiale pentru locuitorii de pe Aleea Zadei, constructorul a luat mai multe măsuri. Pe anumite sectoare au fost construite ziduri de sprijin pentru protejarea taluzului și a fost schimbată poziționarea anumitor podețe transversale, pentru o drenare mai eficientă a apei.

Scurtătura va lega zona Triaj de drumul Lupacului, trecând pe lângă fosta unitate militară. Noua stradă va avea o singură bandă, cu o lățime de 4 metri care va fi prevăzut cu refugii de intersectare. Masa maximă autorizată pe acest sector de drum fiind de 3.5 tone.

Răzvan Todor