Drumul spre Şură continuă să fie un coşmar pentru şoferi

Drumul spre Șură, altădată cel mai îndrăgit loc de relaxare pentru reșițeni, a devenit un coșmar pentru șoferi. Iar lucrurile nu se vor schimba semnificativ nici anul acesta.

Drumul este plin de gropi, iar în unele porţiuni se surpă, aşa că pentru şoferii care îşi iau inima în dinţi să urce în staţiune, totul este o probă de măiestrie. De altfel starea acestuia a dus la evitarea pensiunilor şi locurilor de picnic amenajate în zonă, iar oamenii de acolo sunt revoltaţi:
”Foarte greu circulăm. S-au făcut gropi multe, malul se dărâmă. Trebuie făcut neapărat, că dacă nu, nu mai putem circula. Asta-i treaba. Să facă primăria ceva cu drumul ăsta”.
„Jumătate-i bun, jumătate-i rău, de-aia mă gândesc că nici turiştii nu mai vin. Înainte erau sute de maşini aici, dar acum nu mai vin. Cred că e din cauza drumului. Şi e păcat, că e o staţiune foarte frumoasă. Păcat, mare păcat.”
Anul trecut, drumul a primit finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, iar firma care a contractat lucrarea, a reuşit să facă doar pregătiri pentru asfaltarea acestuia.

Dar aceasta nu este cea mai mare problemă.

„S-a discutat cu constructorul să-şi reia lucrările. Pe partea cealaltă am discutat cu Ocolul silvic deoarece o bună parte din drum a fost deteriorat şi de firmele care exploatează lemn în zonă, constructorul spunându-mi că nu poate să lucreze în momentul în care el repară câte ceva iar camioanele grele, lemnele trase pe şosea deteriorează tot ce face. Am solicitat un orar cu transporturile de lemne din zonă, dar relaţiile între cele două instituţii lasă de dorit” –  a explicat city-managerul Paul Vasile.
Cu toate neânţelegerile apărute, city-managerul Paul Vasile a dat asigurări că în acest an, lucrările vor continua. Se vor turna două straturi de asfalt , unul de rezistenţă şi unul de uzură, iar termenul de finalizare este la mijlocul anului viitor.(Daniela Tudor)

De același autor

Related Articles