Drumul Prislop – Muntele Semenic a fost deschis. Se circulă în condiţii de iarnă

UPDATE ora 15.00:

Drumul judetean 582E, care leaga Pasul Prislop de Muntele Semenic, închis circulatiei rutiere, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, a fost deschis în urmă cu aproximativ o oră. Se circulă în condiţii de iarnă, iar reprezentanţii firmei de deszăpezire lucrează în continuare pe acest tronson pentru lărgirea drumului, a declarat pentru Radio Reșița, inspectorul Direcţiei Judeţene de Drumuri Caraş-Severin, Ştefan Markovszky:

“Se poate circula de la Prislop spre stațiunea Semenic, drumul a fost deschis începând cu orele 14.00 dar se circulă în condiții de iarnă, el este curățat și practicabil până sus dar este destul de îngust la ora actuală din cauza zăpezii depuse.

Se lucrează la lărgirea drumului și se poate circula până la cabana centrală în decursul zilei de azi și mâine vom continua să lărgim drumul până la releu. Pe alte drumuri nu avem probleme, singurul drum care a avut probleme a fost Prislop-Semenic și în general drumurile din zona montană pentru că a fost viscol, cod portocaliu și galben de ninsori abundente și vânt puternic. Singurele probleme, dar sperăm să le rezolvăm e porţiunea de drum până la releu, și se poată circula dar în condiții de iarnă deci asta însemnând și lanțuri, sunt obligatorii în asemenea condiții. Pe alte drumuri nu avem probleme nu am avut reclamații şi sesizări de niciun fel”.

Ora 11.00

„Lucrăm la deschiderea drumului de la ora 10.00 dimineața. Suntem pe cod portocaliu de viscol. Avem utilaj pe drum până sus pe Semenic, dar se urcă doar cu 4×4. Deci ideea ar fi să nu ne riscăm, nu până nu se curăță total.”

Întrebat dacă așteaptă ca drumul să fie deschis până la sfârșitul zilei, reprezentantul firmei de deszăpezire a răspuns că „lucrăm sus la el”, fără a preciza o oră estimată pentru deschiderea circulației.

În ceea ce privește condițiile meteo din zonă, acestea sunt încă nefavorabile, cu viscol și ceață. În urma ninsorilor abundente și a viscolului care au avut loc toată noaptea, stratul de zăpadă a ajuns la o grosime de până la 40 de centimetri.

În ceea ce privește drumul spre Muntele Mic, acesta este deschis circulației rutiere, însă există copaci căzuți pe traseu, care pot fi ocoliți, transmit administratorii paginii Muntele Mic Online.

Și în stațiunea Muntele Mic, stratul de zăpadă are aproximativ 40 de centimetri.

Recomandări pentru șoferi

Șoferii care doresc să se deplaseze spre Muntele Semenic sunt rugați să evite acest lucru până la reluarea circulației.

În cazul în care este absolut necesar să se deplaseze, șoferi sunt rugați să se echipeze corespunzător, inclusiv cu lanțuri de zăpadă, săculeț de nisip și lopată.

Recomandări pentru turiști

Turiștii care doresc să se deplaseze către Muntele Mic sunt rugați să se informeze despre situația din zonă înainte de a pleca la drum. De asemenea, se recomandă prudență în deplasare și respectarea indicațiilor forțelor de intervenție.

Iată câteva sfaturi pentru o deplasare în siguranță în zona montană:

  • Verificați prognoza meteo înainte de a pleca la drum.
  • Informați-vă despre condițiile de drum din zonă.
  • Echipați-vă corespunzător, cu îmbrăcăminte și încălțăminte adecvate pentru vremea rece și pentru zăpadă.
  • Nu plecați la drum singuri.
  • Respectați indicațiile forțelor de intervenție.

În cazul în care vă aflați într-o situație de urgență, apelați numărul 112.

De același autor

Related Articles