trenuri-oprite

Ora 20.00: Drumul European 70, pe raza localităţii Valea Cernei, judeţul Caraş-Severin a fost deblocat de câteva ore, circulaţia rutieră desfăşurându-se normal la această oră, ne-a comunicat primarul comunei Topleţ, Ilie Haşcă. Potrivit acestuia, traficul feroviar în direcţia Orşova a fost restricţionat din cauza şuvoaielor aduse de pârâul Secăştiţa, care au afectat rezistenţa unui pilon de pod de cale ferată de pe raza comunei cărăşene. Primarul comunei Topleţ, Ilie Haşcă, spune că în zona gării din localitate, un utilaj de mare putere lucrează  pentru decolmatarea pârâului Secăştiţa, ale cărui torente au devastat mai multe străzi, grădini şi chiar păstrăvăria din localitate.

Ploaia a făcut probleme şi în Mehedinţi, mai multe străzi din municipiul Orşova fiind în continuare inundate.

***

drum blocat

Ora 13.00: Drumul European 70, pe raza localităţii Valea Cernei, este blocat de câteva ore de torenţii şi aluviunile aduse de pe versanţi. De-asemenea au fost inundate şi câteva case şi grădini pe o suprafaţă de peste 3000 de metri pătraţi, a declarat primarul comunei Topleţ, Ilie Haşcă. Utilajele aduse în zonă, nu pot interveni din cauza şuvoaielor aduse de afluenţii Cernei, Secăştiţa şi Seracova. Coloana de TIR-uri de pe E70, între localităţile Băile Herculane şi Orşova, se întinde pe câţiva zeci de kilometri, a mai spus acesta. Ploaia a făcut probleme şi în Mehedinţi, mai multe străzi din municipiul Orşova fiind inundate în această dimineaţă. Primarul comunei Topleţ, Ilie Haşcă, spune că vina colmatării rigolelor şi a podeţelor de pe E70 aparţine Direcţiei de Drumuri, căreia îi revine periodic datoria să le cureţe.

Care este situaţia în zonă a aflat reporterul Radio România Reşiţa, Hardy Cvoica, de la primarul comunei Topleţ, Ilie Haşcă:

 

Sursa foto: forumtrenuri.com

(Hardy Cvoica)