[AUDIO-FOTO] Paradox: Tinerii nu se înghesuie să muncească, iar pe cei mai în vârstă nu îi vrea nimeni

IMG_1549

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Caraş-Severin a organizat astăzi, Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi. Întâlnirea dintre angajatori şi absolvenţi a avut loc la Reşiţa, la Casa de Cultură din oraș.

Prezenţi la bursă au fost 35 agenţi economici, care au oferit absolvenţilor şi persoanelor în căutarea unui loc de muncă un număr de 120 locuri de muncă.
La fel ca şi anul trecut, şi la această ediţie, locurile de muncă au fost variate, acoperind domenii diferite de activitate, cele mai multe fiind in domeniul comerţului, serviciilor şi confecţiilor. Pentru persoanele cu studii superioare au fost oferite preponderent posturi de inginer .

A fost bursa locurilor de muncă pentru absolventi și nu prea, căci tineri au fost prea puțini – 20 printre cele peste 60 de persoane participante la eveniment. Au avut de ales din oferta celor 35 agenți economici, care au oferit peste 120 de posturi majoritatea pentru cei cu studii medii:

Situaţia detaliată a organizării Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi din acest an este următoarea:

Nr. agenţi economici participanţi 35
Nr. locuri de muncă oferite 120
Nr. persoane participante 67
Nr. absolvenţi participanţi 20
Nr. absolvenţi selectaţi în vederea încadrării 11
Nr. absolventi încadraţi pe loc 0

Atât agenţii economici, cât şi absolvenţii au primit la bursă pliante care au conţinut informaţii referitoare la serviciile oferite , precum şi facilităţile de care pot beneficia atât absolvenţii cât şi angajatorii, dacă apelează la serviciile Agenţiei.
Locurile de muncă rămase vacante în urma Bursei vor putea fi consultate la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Reşiţa, str. Traian Lalescu nr 17, precum şi la sediile Agenţiilor locale din judeţ, unde vor fi emise repartiţii persoanelor ce întrunesc condiţiile impuse de angajatori.

Cristina Corocan

———————————-

La nivel național va avea loc astăzi Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi. La bursă poate participa orice cetățean indiferent de vârstă și care se află în căutarea unui loc de muncă.

În Caraș-severin, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă va organiza evenimentul în foaierul Casei de Cultură din oraș. Au confirmat participarea la Bursă 18 agenţi economici, ce oferă 80 locuri de muncă, dintre acestea 12 fiind pentru absolvenţii cu studii superioare. Se caută ingineri proiectanți electrotehnici, economiști, ingineri sudori, funcționari administrativi, tehnicieni mecanici.

Peste 40 de agenți economici din județul Timiș și-au depus oferta pentru participarea la Bursa de astăzi. Absolvenţilor fără studii superioare le sunt oferite locuri de muncă în următoarele meserii: montator subansamble, operator confecţii îmbrăcăminte, ambalator manual, stivuitor, dulgher-tâmplar. Sunt desigur locuri vacante și pentru cei cu studii superioare. Bursa va fi găzduită de Casa Tineretului din Timișoara.

Tinerii arădeni aflați în căutarea unui loc de muncă, dar și alte persoane au o șansă în plus de angajare, dacă participă astăzi la evenimentul ce va avea loc la locația deja consacrată – Galleria Mall din Arad. Acţiunea urmăreşte medierea directă între angajatori şi tinerii absolvenţi, respectiv încadrarea şomerilor pe locurile de muncă disponibile oferite de angajatori. Vor fi de asemenea prezentate facilităţile prevăzute de lege pentru angajatorii care încadrează şomeri, absolvenţi şi alte categorii defavorizate pe piaţa muncii.

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi va începe la ora 9.00.

De același autor

Related Articles