Primăria Lugoj împreună cu Consiliul Local al Municipiului Lugoj, Asociaţia 16-21 Decembrie 1989-Lugoj şi Asociaţia Luptătorilor, Participanţilor şi Arestaţilor din Revoluţie-Lugoj vor organiza un şir de manifestări dedicate evenimentelor din perioada 19-20 decembrie 1989 desfăşurate la Lugoj.

Programul va debuta marţi, 19 decembrie, de la ora 12, cu tradiţionala întâlnire a revoluţionarilor cu lugojenii pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor, unde se va oferi o gustare de fasole cu ciolan şi vin fiert.

În aceeaşi zi de la ora 17, la Muzeul de Istorie, Etnografie şi Artă Plastică va putea fi vizitată expoziţia „Comunism şi Revoluţie în Municipiul Lugoj”.

Manifestările vor continua miercuri, 20 decembrie cu şedinţa solemnă a Consiliului Local al Municipiului Lugoj la Cinematograful „Bela Lugosi”. De la ora 11 revoluţionarii lugojeni se vor reîntâlni, ca în fiecare an la Ceasul Electric, locul de unde au pornit revolta în Decembrie 1989. Va fi restabilit traseul pe care s-a deplasat coloana de revoluţionari în seara zilei de 20 Decembrie 1989, între Ceasul electric, piaţa J.C. Drăgan, Primăria Lugoj şi Unitatea militară de artilerie.

Vor avea loc depuneri de coroane la crucea din Piaţa Victoriei, troiţa de pe strada Timişoarei, Monumentul Revoluţiei de pe strada Timişoarei, cimitirul ortodox şi cimitirul catolic. De la ora 16 în sala de şedinţe a Consiliului Loca Lugoj vor fi premiaţi cei mai buni sportivi ai municipiului din acest an, iar de la ora 17 va avea loc retragerea cu torţe de la Universitatea Europeană „Drăgan” pe traseul Primărie, Podul de Fier, Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu”.

Alaiul colindătorilor cu un spectacol stradal de obiceiuri de Crăciun va fi susţinut de Ansamblul folcloric „Lugojana”, de la ora 17.15. Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu” va găzdui de la ora 18 un concert de colinde al Corului „Ion Vidu”. Manifestările se vor încheia cu un dineu, la ora 19, în onoarea revoluţionarilor lugojeni.

(Ion Moldovan)