Două tinere, studente în Timişoara au înfiinţat biblioteci pentru copii şi adulţi în 3 spitale din regiunea de vest a ţării, în doar câteva săptămâni! Proiectul „Citeşti Creşti şi te Însănătoşeşti” prinde contur de la o zi la alta.

De aceea, prima bibliotecă pentru adulţi a fost montată în cadrul secţiei de pneumologie a Spitalul Dr. Karl Diel Jimbolia. Cărţile provin din donaţii iar cele două tinere se gândesc să implementeze acest proiect atât la Reşiţa cât şi în alte spitale din ţară.

Am reuşit într-un timp foarte scurt să montăm câteva biblioteci. Avem pentru moment trei biblioteci la Spitalul de Copiii Louis Ţurcanu din Timişoara la Spitalul Dr. Karl Diel Jimbolia şi la Spitalul din Drobeta Turnu Severin, în secţia de Pediatrie. Eu sunt studentă la Jurnalism iar colega mea la Medicină. Şi am avut această ideea, ca să ajutăm micuţii internaţi în spital să citească. S-a născut acest proiect, după ce un copil, în momentul în care a stat o perioadă în spital a cerut cărţi să citească…ca să treacă timpul mai repede. Şi pentru că eu aveam deja experienţă, pentru că am montat mai multe biblioteci stradale am pus bazele acestui proiect, împreună cu prietena mea, proiect care prinde viaţă de la o zi la alta. Cărţile sunt de fapt donaţii şi neaparat tebuie să fie noi”, ne-a declarat tânăra Larisa Vasile.

Cei care vor să susţină proiectul pot vizita pagina de facebook „Citeşti, creşti şi te însănătoşeşti” şi pot dona cărţi pentru implementarea proiectului şi în alte spitale sau pe email-ul cititulvindeca@gmail.com

Daiana Roşca