Două microhidrocentrale situate în localitățile Feneș și Obreja au fost puse sub sechestru

La data de 27 iunie 2022, în baza unui Ordin European de Anchetă, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timișoara, au pus în executare doua mandate de percheziție domiciliară la sediile a două societăți comerciale, din municipiul Timișoara, fiind efectuate cercetări într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de spălare de bani.

Având în vedere faptul că la data de 28 noiembrie 2018 în Italia, a fost arestat un bărbat, deoarece acesta s-a folosit de interpuși dispuși să-și asume calitatea de titulari ai anumitor bunuri provenite din infracțiuni, în scopul evitării sechestrării acestora (printre care și 2 microhidrocentrale situate în localitățile Feneș și Obreja din România), prin Ordinul European de Ancheta emis de autoritățile judiciare din Germania și Parchetul Bologna – Direcția Districtuală Antimafia, s-a solicitat efectuarea de către autoritățile române a mai multor activități de anchetă penală și a unor percheziții la sediile a două societăți comerciale din Timișoara”, se arată într-un comunicat transmis de IGPR.

Astfel, la data de 27 iunie 2022, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timișoara, au pus în executare 2 mandate de percheziție domiciliară la sediile a două societăți comerciale din municipiul Timișoara, fiind efectuate cercetări într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de spălare de bani.

În urma efectuării perchezițiilor au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe documente contabile din anii 2017-2021, precum și documente juridice. De asemenea, au fost identificate mai multe conturi și bunuri imobile ale societăților (2 microhidrocentrale) în vederea aplicării de sechestre. O femeie a fost condusă la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Timișoara, pentru audieri.

Activitatea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.

De același autor

Related Articles