Două localităţi din Caraş-Severin au rămas din nou fără medic de familie. Locuitorii din Doclin şi Tirol trec pentru a doua oară prin această situaţie, care la prima vedere pare că nu are nicio rezolvare. Problemele au început anul trecut când doctorul Elena Pascu a ieşit la pensie. În locul ei a venit medicul Anda Guşcă dar care a rezistat doar câteva luni. Problemele personale şi cei 60 de km pe care a trebuit să-i parcurgă zilnic au determinat-o să renunţe la cabinetele din cele două localităţi, preferând să profeseze la Caraşova, ne-a declarat primarul Dănuţ Oană.

Pentru a rezolva problema edilul nu a stat cu mâinile în sân. Acesta a cerut ajutorul Direcţiei de Sănătate Publică, dar şi Colegiului Medicilor. Din păcate nu a primit niciun răspuns favorabil, aşa că a început pe cont propriu să caute un medic disponibil şi a găsit unul din Timişoara care locuieşte în Biniş, acum încearcă să-l convingă să facă naveta la Doclin.

În această situaţie, cei mai afectaţi sunt bolnavii cronici, care în câteva zile ar fi trebuit să-şi ridice reţetele. Bătrâni şi fără sprijin, aceştia susţin că nu ştiu cum să procedeze.

La ora actuală judeţul Caraş-Severin are 9 localităţi fără medici de familie. Direcţia de Sănătate Publică a trimis o informare Ministerului Sănătăţii. Se pare că în viitorul apropiat vor fi trimise fonduri pentru renovarea cabinetelor din aceste localităţi, pentru ca medicii să-şi dorească să profeseze şi în mediul rural.

Daiana Roşca