Dotări suplimentare pentru polițiști

Șoferii care nu opresc la semnalele polițiștilor, în trafic, vor fi încetiniți cu ajutorul benzilor cu cuie SPIKE STRIPS-uri. Sindicatul polițiștilor Europol a anunțat că peste 340 de asemenea dispozitive vor completa  dotarea echipajelor care operează pe șosele.

Celebrele benzi de cuie au mai fost folosite de polițiștii din Caraș-Severin, cea mai recentă intervenție fiind în toamna anului trecut. Măsura a fost luată pentru reținerea unei persoane dată în urmărire internațională, după cum spune agentul principal Bogdan Fuiorea de la Poliția Caransebeș.

În dotarea polițiștilor vor mai intra 2.700 de kit-uri de monitorizare electronică. Este vorba despre dispozitivele care permit localizarea și monitorizarea inculpaților aflați în arest la domiciliu sau împotriva cărora a fost emis un ordin de restricție.

Inspectoratul General al Poliției Române achiziționează și un sistem integrat de monitorizare. Peste 32 de milioane de lei costă acest sistem prin intermediul căruia Poliția Română va putea să monitorizeze 10.300 de autospeciale în teren, va putea să instaleze 200 de sisteme tip LPR pe tot atâtea autospeciale și își va dezvolta propria infrastructură hardware și software pentru acest lucru.

În plus, în dotarea polițiștilor vor mai intra un număr de 52 de arme semiautomate cu lunetă și 100 de pistoale de calibrul 9×19 mm.

Cele mai citite

Related Articles