Doi pescari aflaţi pe Dunăre au fost salvaţi de poliţiştii de frontieră

Politia de frontiera la Oravita

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Veche – I.T.P.F. Timişoara au intervenit pentru salvarea a doi bărbaţi care se aflau la pescuit pe Dunăre şi care erau în imposibilitatea de a se întoarce în siguranţă la mal.

În dimineaţa zilei de sâmbătă, 8 noiembrie, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Moldova Veche au fost au fost anunţaţi printr-un apel primit de la ISU Caraș-Severin să intervină pe fluviul Dunărea pentru a salva două persoane aflate într-o barcă de pescuit. Din cauza unor defecţiuni tehnice la motor şi a condiţiilor meteo nefavorabile (vânt puternic, valuri mari) cei doi pescari nu mai puteau ajunge la mal.

Imediat, la faţa locului s-a deplasat un echipaj al poliţiei de frontieră cu o ambarcaţiune din dotare. Poliţiştii de frontieră au preluat cele două persoane la bordul ambarcaţiunii şi le-au transportat în siguranţă la mal.

Cei doi bărbaţi, în vârstă de 32, respectiv 36 de ani, domiciliati pe raza judeţului Caraş-Severin, respectiv Timiş, plecaseră la pescuit, dar vremea a devenit nevaforabilă, motiv pentru care s-au văzut în imposibilitatea de a se întoarce la mal. Pescarii au cerut ajutor apelând 112.

Persoanele în cauză au fost aduse în siguranţă la mal de către poliţiştii de frontieră şi nu au avut nevoie de îngrijiri medicale, ne-a transmis purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Caraş-Severin, agent de poliţie Echert Ermina.

sursa foto: Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Caraş-Severin

(Adina NIţă)

Cele mai citite

Related Articles