[FOTO] Ecumenism în Caraş-Severin: Doi episcopi se roagă, în acest sfârşit de săptămână, pentru unitatea creştinilor din judeţ

Octava de Rugăciune Ecumenică pentru Unitatea Creștinilor, eveniment în desfăşurare până luni, 25 ianuarie în mai multe oraşe din judeţul Caraş-Severin va întruni alături pe cei doi episcopi ES Iosif Csaba Pál – episcop diecezan de Timişoara şi PS Lucian Mic – episcop ortodox de Caransebeş.

Sfintele Liturghii în care excelenţele lor vor celebra împreună se vor desfăşura joi, 21 ianuarie în Biserica ortodoxă română din Anina şi sâmbătă, 23 ianuarie în Biserica parohială romano-catolică “Preasfânta Treime” din ReșițaGovândari.

blob:https://www.facebook.com/c8e4699a-f202-4eb9-9973-35e6fe5648bf

A IV-A SEARĂ DE RUGĂCIUNI PENTRU UNITATE, LA ANINA-BISERICA ORTODOXĂ SFÂNTUL IOSIF CEL NOU DE LA PARTOȘ! PREZENȚA Preasfințitului Iosif și a Preasfințitului Lucian, a constituit un model, un exemplu că Unitatea este posibilă. ”Facem unitate în ceea ce se poate, iar pentru ceea ce acum nu se poate, să ne rugăm!”, cum spunea Preasfințitul Iosif… ”Dumnezeu sigur Își face partea Sa, noi să facem partea noastră!””Ori că trăim, ori că murim, ai Domnului suntem”! Același Domn Isus Cristos, cum spunea Preasfințitul Lucian… să citim și să ne rugăm cu cuvintele Psalmilor…să cântăm Psalmii… .Cultivarea prieteniei, apoi urmează și unitatea!SĂ FIM AI SĂI! Pentru ai Săi se roagă Tatălui să-i păstreze în unitate…!Mulțumim lui Dumnezeu pentru Seara aceasta de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor! Felicitări pentru melosul care a atins inimile noastre! Mulțumim Preasfințitului Lucian că a amintit despre trecerea în Veșnicie a Preasfințitului Florentin Crihălmeanu, episcop greco-catolic de Cluj…Mulțumim Preasfințitului Iosif, pentru lecția oferită nouă, pentru a observa și ”contempla” pozitivul din Fratele…și mai ales frumusețea relației pe care Preasfințitul Lucian o are cu copiii în special și cu oamenii în general…“, a notat prof. dr. Elena Ştefănescu pe pagina ei de facebook.

Rugăciunile comune se vor desfăşura de la ora 17.00 cu păstrarea măsurilor de distanţare fizică impuse de autorităţi.

Sursa foto: uzp

De același autor

Related Articles