Doctorii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa au primit 100 de viziere

Bănăţenii se alătură doctorilor în lupta împotriva noului coronavirus.

Cadrele medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa au primit gratuit 100 de viziere din partea unor tineri din Timişoara.

„Donaţie este foarte mult spus pentru că noi suntem doar cei care am intermediat actul de binefacere pe care alţii l-au făcut. Vreu să va spun că, am primit de la Timişoara, de la o firmă. viziere pentru medici, 100 de bucaţi deocamdată, şi vom mai primi încă 100 de bucăţi. Ele au fost aduse direct de la Timşoara de cei care le-au confecţionat pentru că işi doreau să ajungă necontaminate, iar noi le-am predat deja la spital,” ne-a declarat preotul reşiţean Petru Berbentia.

Cei care au făcut vizierele, până la declanşarea stării de urgenţă în România, au deţinut o firmă, IncubART Makerspace, cel mai mare spaţiu de tip makerspace din Timişoara, ce avea ca scop susţinerea artiştilor şi a oamenilor creativi şi pasionaţi de arte. Acum şi-au reinventat afacerea şi au decis să facă viziere pentru medicii din Timiş, Arad şi Caraş-severin.

„Cu toate că munca este una infernală, praful şi fumul date de plasticul tăiat sunt bombe biologice, iar sănătatea lor clar a fost pusă în pericol, decizia a fost ca vizierele să fie oferite gratuiţ medicilor,” a mai spus Petru Berbentia.

Donația a fost făcută cu ajutorul familiei Berbentia, cei care au făcut posibilă aducerea la reșița a celor 100 de viziere. Mai exact, fiica preotului reșițean Petru Berbentia i-a descoperit pe tinerii timișoreni care confecționează viziere și i-a îndreptat către cadrele medicale de la Spitalul Județean de Urgență din Reșița.

De același autor

Related Articles