Directorul Centrului de Transfuzii Caraş-Severin: “23 de persoane au donat astăzi sânge pentru victimele de la Crevedia”

La Centrul de Transfuzii Sanguine din Reşiţa 23 de persoane au donat astăzi sânge. Tineri, pompieri şi donatori fidelizaţi, cu toţii s-au mobilizat pentru a ajuta persoanele rănite în explozia de la staţia GPL de la Crevedia.

Cei care nu au ajuns în această zi de duminică la centru, sunt aşteptaţi şi în zilele următoare pentru că nevoia de sânge este extrem de mare pentru cei care au suferit arsuri grave, ne-a declarat noul director al Centrului de Transfuzii Sanguine Caraş-Severin, biologul Anderca Simona:

Facem apel către toţi donatorii să se mobilizeze şi să vină să doneze sânge. Este nevoie de sânge şi componente sanguine, au venit donatori, au venit din rândul ISU, al pompierilor, au venit şi donatori fidelizaţi şi în continuare solicităm prezenţa donatorilor.

În acest caz este nevoie de un preparat special de concentrate trombocitare, care sunt produse foarte perisabile şi au termen scurt de valabilitate, de 5 zile, ceea ce înseamnă că ei sunt aşteptaţi în fiecare zi pentru a asigura o continuitate, astfel încât să putem asigura o prelungire a termenului de valabilitate pe un termen cât mai lung”.

Este nevoie de foarte mult sânge pentru persoanele rănite în urma exploziilor în lanţ de la Crevedia. Şi medicul Centrului de Transfuzii din Reşiţa, Dinu Şerbănescu îndeamnă cărăşenii să se mobilize şi în zilele următoare, într-un număr cât mai mare pentru a dona sânge pentru aceste victime.

Şi Colegiul Medicilor din România a lansat un apel pentru donare de sânge în sprijinul răniţilor de la Crevedia. Institutul Naţional de Transfuzie Sanguina a stabilit pentru azi program exceptional de functionare la mai bine de jumătate din centrele existente la nivel naţional. Aproximativ 1.000 de persoane au mers să doneze la cele 25 de centre deschise în prima parte a zilei. Mâine va fi program normal la centrele de transfuzii din întreaga tara, iar apelul medicilor ramâne valabil.

Cele mai citite

Related Articles