[FOTO] Directorii unităţilor de învăţământ din Reşiţa au primit de la primărie contractele de management financiar şi administrativ!

Directorii de şcoli din municipiul Reşiţa s-au transformat în manageri cu drepturi depline, pentru prima dată în istoria primăriei!

Edilul Ioan Popa a înmânat astăzi directorilor de şcoli şi grădiniţe din municipiu, într-un cadru festiv, contractele de management financiar şi administrativ. Pentru a-i responsabiliza mai mult, primarul i-a îndemnat să fie implicaţi în ceea ce fac pentru că destinul copiilor este în mâinile lor. În plus aceste contracte îi obligă pe şefii unităţilor de învăţământ să fie mult mai atenţi cu banii pe care îi cheltuie.

„Cred că e pentru prima dată când se procedează la semnarea acestor contracte de management. Din punctul meu de vedere este bine să facem aşa pentru că e un semnal de responsabilizare maximă a celor care conduc destinele instituţilor de învăţământ din Reşiţa. Practic veţi avea contracte mai multe, în plus faţă de ce aveaţi până acuma, cu Enel, cu Brantner. Veţi avea practic toate contractele pe dumneavoastră direct, neînsemnând că acolo unde e o situaţie mai dificilă, cost per elev şi nu vă mai încadraţi în cheltuieli, nu înseamnă că noi nu vă vom mai sprijini. Au existat rezerve pe tema aceasta şi în cadrul Consiliului Local. Primăria Reşiţa va sprijini învăţământul din municipiu tot timpul, însă sper ca aceste contracte să vă şi responsabilizeze mai mult”, a declarat în timpul întâlnirii primarul Ioan Popa.

Ioan Popa îşi doreşte să se întâlnească mai des în aceiaşi formulă cu directorii de şcoli pentru a rezolva toate problemele care apar.

Daiana Roşca

 

De același autor

Related Articles