Direcţia pentru Agricultură Caraş-Severin monitorizează preţul laptelui de consum la marii retaileri din judeţ

Timp de mai bine de o lună, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a monitorizat piaţa laptelui de consum prin intermediul Direcţiilor pentru Agricultură din întreaga ţară.

Potrivit directorului executiv al instituţiei cărăşene de profil, Marius Zarcula, preţul de desfacere al laptelui diferă de la retailer la retailer:

Monitorizăm prețul la lapte pe sortimentul de 1,5% şi 3,5% grăsime. Am avut un lanț de supermarket-uri, am luat prețurile tot la 2 zile și la laptele de 1,5 și la cel de 3,5. Prețul, acum două săptămâni, a înregistrat o ușoară scădere faţă de perioada de din înainte de a primi sarcina de a monitoriza laptele. În aceste 2 săptămâni prețul s-a menținut constant, dar diferă de la magazin la magazin. Greu să mă pronunț dacă s-a aplicat acea reducere de 20% care revenea în sarcina procesatorilor și a comercianților“.

Amintim că, la nivelul Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale funcţionează “Observatorul laptelui şi al produselor lactate”, structură ce are ca obiective colectarea, prelucrarea şi centralizarea datelor şi a informaţiilor referitoare la piaţa laptelui, efectivele de animale, cantităţile de lapte, preţul laptelui crud ca materie primă, precum şi al costurilor de producţie.

De același autor

Related Articles