Diplome şi premii pentru cei mai buni elevi la matematică şi informatică din Reşiţa

Concursul “Mate-Info Bastilia”, organizat în premieră la Colegiul Naţional „Diaconovici-Tietz” din Reşiţa şi-a desemnat miercuri, 24 mai câştigătorii:

Numele și prenumeleClasaȘcoala de proveniențăPREMIUL
CIUREA  ANASTASIA CRISTINAVȘCOALA GIMNAZIALĂ „MARIUS ȘANDRU”  REȘIȚAI
DINU ADNANA MIHAELAVȘCOALA GIMNAZIALĂ „MARIUS ȘANDRU”  REȘIȚAII
MINCAN DAVID CRISTIANVȘCOALA GIMNAZIALĂ „MARIUS ȘANDRU”  REȘIȚAIII
TUDORA CAIUSVICOLEGIUL NAȚIONAL ”TRAIAN LALESCU” REȘIȚAI
CHIRILĂ MARIO VALENTINVIȘCOALA GIMNAZIALĂ „MARIUS ȘANDRU”  REȘIȚAII
RADU DENISVIȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.8 REȘIȚAIII
JUBERIANU ALEXANDRU ȘTEFANVIȘCOALA GIMNAZIALĂ „MARIUS ȘANDRU”  REȘIȚAIII
BĂLAN NICOLASVIICOLEGIUL NAȚIONAL ”DIACONOVICI-TIETZ” REȘIȚAI
FLOREA RĂZVANVIIȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.8 REȘIȚAII
ȘIMON RUBENVIICOLEGIUL NAȚIONAL ”DIACONOVICI-TIETZ” REȘIȚAIII
SCHINDLER C. CĂLIN-ANDREIVIIIȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.7 REȘIȚAI
SITARU-DOANDEŞ G. ANDRADA-LORENAVIIIȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.7 REȘIȚAII
PÂRVAN C.P. CORNELIA-MARIAVIIIȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.7 REȘIȚAIII
VEGHEȘ VLAD IOANIXCOLEGIUL NAȚIONAL ”TRAIAN LALESCU” REȘIȚAI
KOSZTNER MARYBELLIXCOLEGIUL NAȚIONAL ”DIACONOVICI-TIETZ” REȘIȚAII
RUSU IONUȚ ANDREIIXCOLEGIUL NAȚIONAL ”DIACONOVICI-TIETZ” REȘIȚAIII
GÂRTOI DENISXCOLEGIUL NAȚIONAL ”DIACONOVICI-TIETZ” REȘIȚAI
ROTARIU ALEXANDRUXCOLEGIUL NAȚIONAL ”DIACONOVICI-TIETZ” REȘIȚAII
GROPSIAN BOGDANXCOLEGIUL NAȚIONAL ”DIACONOVICI-TIETZ” REȘIȚAIII
GRAMA ROBERTXICOLEGIUL NAȚIONAL ”DIACONOVICI-TIETZ” REȘIȚAI
FILCA PAUL ALEXANDRUXICOLEGIUL NAȚIONAL ”DIACONOVICI-TIETZ” REȘIȚAII
BĂDESCU RADUXICOLEGIUL NAȚIONAL ”DIACONOVICI-TIETZ” REȘIȚAIII

Peste 60 de elevi din clasele V-XI de la mai multe şcoli din Reşiţa au participat în urmă cu aproximativ două săptămâni la o competiţie organizată ca urmare a interesului tot mai mare al elevilor din colegiu și de la alte școli și licee față de matematică și, mai ales, informatică, ducând astfel mai departe tradiţia organizării concursurilor de profil în cea mai veche şcoală din municipiul de pe Bârzava, Colegiul Naţional „Diaconovici-Tietz”, a precizat pentru Radio Reşiţa profesorul coordonator, Cristina Vlăduceanu:

Noi considerăm că acest concurs a fost un succes, având în vedere numărul mare de participanți peste 60 de elevi din municipiul nostru, din clasele a 5-a până la a unsprezecea. Au participat elevi de la Școala Gimnazială Șapte, Școala Gimnazială Opt, Școala Gimnazială “Marius Șandru”, Colegiul Național “Traian Lalescu” și Colegiul Național “Diaconovici-Tietz”, noi fiind organizatorii și gazda evenimentului. Noi avem o tradiție deja în organizarea concursurilor de matematică, tradiție care din păcate a fost întreruptă pe perioada pandemiei. Dar pentru că am fost întrebați de atâtea ori de ce nu continuăm cu concursul nostru de matematică, am considerat necesar să revenim și să ne reinventăm, așa încât am organizat acest concurs de matematică și informatică și sperăm că îl vom putea organiza și în continuare și că va avea un real succes, pentru că subiectele pe care noi le-am conceput și gândit împreună cu colegii noștri de informatică au fost realizate așa încât copiii să prindă drag de acest concurs, să revină şi în anii care urmează, să se simtă încurajați, să le dăm aripi, să le dăm încredere și bineînțeles să şi realizăm o bună departajare a câștigătorilor. Premiile au constat într-o diplomă și bani. Fiecare elev câștigător, de la premiul întâi până la premiul trei, a primit o sumă de bani cuprinsă între 50 şi 150 de lei.

Câţiva dintre cei 22 de elevi premianţi au mărturisit cum a fost concursul, cum au fost subiectele, cât timp le-a luat să se pregătească şi în ce şi-au propus să-şi investească premiul câştigat, cei drept, o bucurie pentru aceştia:

La festivitatea de premiere, pe lângă conducerea unităţii organizatoare, părinţi şi profesori însoţitori, prezenţi au fost şi cei doi inspectori şcolari de la catedrele de matematică respectiv informatică din cadrul ISJ Caraş-Severin, Constantin Nicolicea şi Nicolae Stăniloiu, precum şi directorul Casei Corpului Didactic, prof. Ionuţ Gârtoi.

Diplomele şi premiile în bani cu sume cuprinse între 50 şi 150 de lei, oferite de un intreprinzător privat din oraş, au fost acordate prin implicarea LIONS KINDNESS REȘIȚA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

De același autor

Related Articles