Din Banat la Hollywood

Sabin-Dorohoi

Producătorul bănăţean Sabin Dorohoi şi regizorul Matthew Mishory de la Hollywood au filmat un documentar despre Holocaustul din Basarabia.

Filmările pentru un documentar artistic despre Holocaustul din Nordul Republicii Moldova, s-au încheiat în urmã cu patru luni, iar filmul va fi lansat cel mai probabil în 2015. Acesta a fost produs de Iconoclastic Features Hollywood şi Western Transylvania Studios România. Regizorul documentarului este Matthew Mishory din Los Angeles, iar producãtorul român este bãnãţeanul Sabin Dorohoi, originar din Bocşa. Documentarul intitulat “Absent” ilustrează povestea familiei regizorului Matthew Mishory, al cãrui tatã s-a nãscut în Basarabia în vremea când aceasta fãcea parte din România.

În urma filmãrilor pentru documentar, atât regizorul Matthew Mishory, producãtorul american Eduard Singletary şi operatorul Michael Pessah, s-au arãtat încântaţi de oportunitãţile din România şi au în plan sã revinã la noi în ţarã pentru a mai produce filme de Hollywood. Actualmente este deja în discuţie realizarea unui film de groază în zona de Vest a României, în aceeaşi colaborare cu Western Transylvania Studios.

Mai multe detalii despre producţie pot fi gãsite pe pagina oficialã: www.westerntransylvaniastudios.com

Cele mai citite

Related Articles