Misiune imposibilă cu un singur specialist autorizat pentru evaluarea siguranţei la incendiu

sedinta HORECA

Întâlnirea de ieri dintre pompieri şi reprezentanţii cluburilor şi restaurantelor din Timişoara nu s-a concretizat cu soluţii. Administratorii localurilor susţin că vor să respecte legislaţia privind normele PSI, dar în judeţ există un singur specialist autorizat pentru evaluarea siguranţei la incendiu. În plus, multe localuri funcţionează în clădiri istorice şi nu pot interveni pentru a suplimenta căile de evacuare. „Noi suntem dispuşi să stăm cu o autospecială în faţa clubului, cu furtunul tras înăuntru şi doi pompieri angajaţi să stea afară şi atât, numai să putem să funcţionam în continuare”, a spus unul dintre patronii care au participat la întâlnire.

Şeful ISU Banat a promis că va transmite forurilor superioare nemulţumirile reprezentanţilor HoReCa şi i-a invitat pe aceştia la un nou dialog. Lucian-Vasile Mihoc, şeful ISU Banat, a precizat că scopul instituţiei pe care o reprezintă nu este acela de a amenda, ci de a preveni şi a menţionat că pompierii vor respecta cu stricteţe legislația şi vor continua controalele.

Conform procedurilor, înainte de începerea controlului, inspectorii solicită ,,REGISTRUL UNIC DE CONTROL”, unde înregistrează controlul prin completarea tuturor datelor solicitate de formularul tipizat, prevăzut de Legea nr. 252/2003 privind registrul unic de control.

(Sebastian Dragomir)

De același autor

Related Articles