[FOTO] Elevi de la “Diaconovici-Tietz” în semifinala Concursului Internațional de Robotică organizat de MIT și NASA

704

Elevi ai Colegiului Național ”Diaconovici-Tietz” din Reșița sunt în SEMIFINALA Concursului Internațional de Robotică organizat de MIT și NASA – ZEROROBOTICS.

Un grup de 10 elevi din clasele a X-a B şi a XI-a B, coordonaţi de profesorul de informatică Cristian Ogăşan sunt în semifinala concursului Internaţional de Robotică organizat de MIT şi NASA.

Hardy Cvoica a stat de vorbă cu o parte din echipa reşiţeană şi a aflat detalii de la Dejan Bălean, George Cismaru şi Daniel Moica:

Prof. Viorica Gârtoi – directorul Colegiului Naţional “Diaconovici-Tietz”:

Zero Robotics este o competiție de programare pentru robotică, unde roboții sunt SPHERES (Synchronized Position Hold Engage and Reorient Experimental Satellites) la bordul stației spațiale internaționale (ISS). Competiția începe online pe situl http://zerorobotics.mit.edu unde echipele programează virtual SPHERES, pentru a rezolva o provocare de etapă. După mai multe faze ale competiției virtuale, într-un mediu de simulare care imită realul SPHERES, finaliștii sunt selectați pentru a se deplasa la MIT în Boston și vor concura într-un campionat live la bordul ISS. Un astronaut va conduce concursul de campionat, în microgravitație, într-o emisiune live!

La începutul competiției s-au înscris peste 180 de echipe din țări de pe trei continente. Elevii Colegiului Naţional “Diaconovici-Tietz” din Reşiţa au depășit deja două etape de calificare (în primele 57 de echipe) și s-au calificat pe locul al doilea în semifinalele competiției, fiind într-o alianță competițională cu o echipă din România de la Colegiul de Informatică din Piatra Neamț și o echipă din San Jose, Statele Unite.

Echipa de concurs din Reşiţa, coordonată de prof. Cristian Ogăşan este formată din elevii: Toth Cristian, Bociu Phillip, Moica Daniel, Stuparu Daniel, Bălean Dejan, Borca Julia, Suflea Marius, Cismaru George și Koczi Eduard. (Hardy Cvoica)