OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Miercuri, 22 ianuarie 2014

Tribunalul Caraş-Severin a judecat astăzi recursul înaintat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Oraviţa, cu privire la decizia instanţei respective de a respinge cererea de arest preventiv a unui poliţist de frontrieră şi pe cea a unui lucrător vamal.

Aceştia sunt implicaţi în cazul sârbului care a introdus în ţară pe la vama Naidăş o cantitate record de ţigări. Iniţial, Judecătoria Oraviţa a înlocuit propunerea de arest preventiv a celor doi cu interdicţia de a părăsi ţara.

Potrivit preşedintelui Tribunalului Caraş-Severin, judecător Rustin Ceasc, instanţa cărăşană a admis recursul parchetului, dispunând arestarea acestora pentru 29 de zile.

Preşedintele Tribunalului Caraş-Severin, judecător Rustin Ceasc:

Marţi, 21 ianuarie 2014

Instanţa Tribunalului Caraş-Severin a judecat astăzi recursul făcut de cetăţeanul sârb care a introdus în ţară prin vama Naidăş 83.000 de pachete de ţigări, precum şi pe cel al poliţistului de frontieră implicat în dosar. Ambii au atacat decizia Judecătoriei Oraviţa de arest preventiv pentru 25 de zile. În această privinţă, preşedintele instanţei cărăşene, judecător Rustin Ceasc, a precizat că tribunalul a respins ca nefondat recursul celor doi, aceştia rămânând în continuare în arest preventiv.

Mâine, la Tribunalul Caraş-Severin va fi judecat şi recursul înaintat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Oraviţa, cu privire la decizia instanţei de a respinge cererea de arest preventiv a unui alt poliţist de frontieră şi pe cea a unui lucrător vamal, pe care Judecătoria Oraviţa a înlocuit-o cu interdicţia de a părăsi ţara.

Judecător Rustin Ceasc, preşedintele Tribunalului Caraş-Severin:

Luni, 20 ianuarie 2014

Un agent de la Poliţia de Frontieră Caraş-Severin a fost arestat pentru 25 de zile pentru contrabandă şi evaziune fiscală. Un alt poliţist de frontieră şi un vameş nu au voie să părăsească ţara pe timpul cercetărilor.

În paralel cu ancheta procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Oraviţa, conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara a declanşat o anchetă internă care vizează atât conducerea punctului de trecere a frontierei, cât şi pe cea a sectorului Oraviţa.

La finalul acestei anchete vor fi luate măsurile legale, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, agentul principal Mihaela Leş.

Purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Oraviţa, judecător Călin Roman:

Duminică, 19 ianuarie 2014

Direcţia Generală Anticorupţie face verificări la Vama Naidăş pentru a afla cum a introdus sârbul în ţară o asemenea cantitate de ţigări. Oamenii legii anchetează atât vameşii, cât şi poliţiştii de frontieră care au fost pe tură. Sârbul a fost reţinut si este acuzat de contrabandă şi evaziune fiscală.

Sâmbătă, 18 ianuarie 2014

Poliţiştii de la investigaţii criminale din cadrul I.P.J. Caraş-Severin au oprit noaptea trecută pentru control un microbuz pe Strada Crinilor din Oraviţa. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că autovehiculul era condus de către un cetăţean sârb în vârstă de 38 ani, iar în autovehicul a fost găsită cantitatea de 1.660.000 de ţigarete de diferite mărci, timbrate în Serbia şi Muntenegru. Valoarea prejudiciului creat la bugetul de stat se ridică la suma de aproximativ 166.000 euro.

Ţigările au fost confiscate şi autoturismul a fost indisponibilizat, iar bărbatul a fost condus la sediul poliţiei unde se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi contrabandă.