agricultori pe campPeste trei sute de primari din vestul ţării au fost prezenţi ieri la conferinţa regională intitulată „Perspectivele APDRP şi APIA privind actualul şi viitorul ciclu de finanţare”, la Palatul Administrativ din Timişoara, unde au fost informaţi despre oportunităţile de finanţare a proiectelor mediului public şi privat pentru ciclul de finanţare 2014-2020.

„Este o şansă mare ca problemele agricultorilor să se rezolve, pentru că li se va explica despre subvenţia care se acordă, despre programe şi proiecte. Miercuri, în şedinţa de Guvern, am trecut şi ordonanţa prin care se acordă subvenţie pentru tancurile de răcire a laptelui de vacă. (…). Se continuă cu Programul Fermierul, sunt foarte mulţi bani alocaţi şi de la UE (aproape 8 miliarde de euro) şi de la buget”, a declarat Maria Grapini, ministru delegat pentru IMM-uri şi Turism.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Marian Vasile, moderatorul evenimentului, a remarcat importanţa întrunirii prin faptul că dezvoltarea rurală şi agricultura au nevoie de viziune, de coerenţă şi de pregătire pragmatică, fiind tratate şi aspecte legate de ciclul de finanţare 2007-2013.

„Aceste aspecte sunt importante, pentru că urmează un nou ciclu de finanţare europeană (…), trebuie să vedem care sunt perspectivele concrete de finanţare şi cum putem să-i ajutăm. Pentru proiecte există fonduri europene şi de la bugetul de stat pentru toate măsurile care au fost până acum şi care se înfiinţează în infrastructură, servicii, agricultură cu toate subsectoarele ei”, a punctat Vasile.

Sursa: Agerpres

(Ildiko Szendrei)