Destinaţie de vacanţă: croazieră pe Dunăre!

406

Vaporaşul Baziaş 1 are un program special pentru aceste zile pentru croazierele pe Dunăre și ar putea fi o ideală destinație de vacanță.

Ambarcaţiunea va circula până în 5 iunie, zilnic, efectuând două croaziere pe fluviu: de la ora 13.00 şi de la 16.00 şi se pot face şi suplimentări, dacă există cerere. Primarul oraşului Moldova Nouă, Adrian Torma lansează o invitaţie tuturor celor care vor se se plimbe cu vaporaşul în această minivacanţă. Edilul crede că potenţialul turistic al zonei nu a fost suficient exploatat, iar croazierele pot fi un imbold pentru dezvoltarea oraşului şi a întregii regiuni, de la Baziaş şi până la Berzasca.

„Împreună cu Consiliul Judeţean Caraş-Severin am ajuns la concluzia că putem opera noi (n.r Primăria Moldova Nouă) aceste curse cu Baziaş 1. Am avut până acum câteva croaziere, dar am pregătit un program special pentru acest weekend prelungit. Vor fi plecări din Portul din Moldova Veche. Tariful este de 40 de lei de persoană, iar grupurile pot beneficia de reduceri. Croazierele înseamnă un parcurs pe Dunăre, în primul rând către Coronini, unde putem vedea Ostrovul, cetatea Mariei Tereza de pe malul sârbesc şi putem asculta poveştile Dunării de la oameni specializaţi”.

Croaziera durează două ore, iar ruta este: Baba Kaja – Cetatea Golubăţ şi retur pe partea sârbească a Ostrovului.

Rezervări se pot face la numerele de telefon 0730 557 782- SC. Eoliana Caraș SRL sau 0355 – 429 799 – Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Moldova Nouă.

În perioada următoare se vor organiza și plecări spre Veliko Gradiște, Serbia. În această săptămână au avut loc discuţii în acest sens cu autorităţile din statul vecin, la care a participat chiar preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu. „Pentru dezvoltarea zonei, printr-un proiect transfrontalier, Consiliul Județean a achiziționat catamaranul Baziaș 1, care efectuează curse pe Dunăre, în viitorul apropiat fiind programate și deplasări spre Veliko Gradiste. Primii pași au fost deja făcuți, această întâlnire fiind un bun prilej de aliniere a ideilor de proiecte avute în vedere de administrațiile publice locale, de pe o parte și de alta a fluviului, Clisura Dunării reprezentând o zonă de mare interes, în special în ceea ce privește turismul”, scrie Silviu Hurduzeu.

Şi primarul Adrian Torma este optimist în legătură cu dezvoltarea acestui proiect:

„Împreună cu delegațiile din cele două instituții pe care le reprezentăm, am avut o întâlnire foarte plăcută şi constructivă cu domnul primar al oraşului Veliko Gradiste, Dragan Milic. Am discutat temele de actualitate legate de refacerea legăturii navale între orașele noastre, despre finalizarea cu documente, conform legislației, a legăturii noastre de peste 40 de ani, să reînnoim relațiile cultural-sportive şi apropierea mediului de afaceri din cele două orașe”.

(Sebastian Dragomir)