descindere diicot

Joi, 6 februarie 2014

Hoţii de lux care au fost reţinuţi la sfârşitul săptămânii trecute în urma unor descinderi care s-au desfăşurat în mai multe locaţii din Timiş şi Sibiu au fost eliberaţi de instanţa Curţii de Apel Timişoara.

Aceştia au beneficiat de prevederile mult mai permisive ale noului Cod penal, Curtea de Apel Timişoara admiţând recursurile făcute de inculpaţi la decizia de arest preventiv a Tribunalului Timiş.

Astfel, cele şapte persoane pentru care săptămâna trecută a fost emis mandat de arest preventiv din partea instanţei Tribunalului Timiş, pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi furt calificat şi pentru că ar putea reprezenta un pericol pentru societate, dar şi pentru bunul mers al procesului, se află acum în libertate prin decizia magistraţilor de la Curtea de Apel Timişoara. Potrivit purtătorului de cuvânt al Curţii de Apel Timişoara, judecător Cristian Pup, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Procesul de fond în cazul acestora continuă.

Vă reamintim că inculpaţii sunt suspectaţi de spargera mai multor locuinţe de lux printre care şi vila fostului şef al Administraţiei Finanţelor Publice din Oţelul Roşu, Petru Lupşac, de unde au furat un seif în care se aflau aproape 2.000.000 de lei.

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Timişoara, judecător Cristian Pup:

(Ovidiu Babolea)

Vineri, 31 ianuarie 2014

Ora 10.00

13 persoane au fost audiate ieri la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Timiş, în urma descinderilor care au avut loc la cele 29 de adrese din judeţele Timiş şi Sibiu. Dintre acestea, şapte persoane au fost reţinute şi vor fi prezentate astăzi procurorilor DIICOT cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat de la locuinţele suspecţilor 4 arme, 250 de grame de bijuterii din aur, mai multe ceasuri, telefoane mobile, aparatură electronică, suma de 20.000 de lei şi carduri bancare. Totodată au fost ridicate mai multe unelte despre care există suspiciuni că ar fi fost folosite la comiterea spargerilor şi au fost indisponibilizate 13 autoturisme în valoare de aproximativ 200.000 de euro.

Suspecţii sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi furt calificat.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, Ionuţ Bocancea:

Ora 9.00

Hoţii care au spart anul trecut locuinţa fostului şef al Finanţelor Publice din Oţelu Roşu şi au furat un seif în care se aflau aproape 2.000.000 de lei, au fost prinşi în urma descinderilor de ieri din judeţul Timiş. Potrivit anchetatorilor, imediat după jaf, spărgătorii au aruncat casa de bani într-o baltă de pescuit de lângă Cernăteaz, localitate aflată la câţiva kilometri de Timişoara. Poliţiştii alături de scafandrii au căutat ore întregi seiful, însă nu l-au găsit deocamdată. Aceştia vor relua căutările în zilele următoare.

Vă reamintim că în ianuarie 2013, pe când fostul şef al Finanţelor Publice din Oţelu Roşu se afla cu familia în vacanţă, din vila sa a dispărut un seif de o tonă, în care se aflau bani şi bijuterii din aur şi argint.

Joi, 30 ianuarie 2014

Ora 20.00

Audieri pe bandă rulantă la sediul DIICOT Timişoara. Suspecţii au primit ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore. Patronul bijuteriei a fost lăsat să plece acasă după audieri.

Ora 10.00

În locuinţa suspectului de la Cernăteaz a fost găsită o armă de vânătoare cu seriile şterse, deţinută ilegal. Percheziţiile continuă, printre suspecţi aflându-se şi un cetăţean arab, patronul unei bijuterii, la care s-ar fi vândut o parte din aurul furat în timpul spargerilor.

Ora 9.00

Poliţiştii au descoperit în această dimineaţă, în urma descinderilor din judeţul Timiş, probe în ceea ce priveşte furtul seifului fostului şef al Finanţelor Publice din Oţelu Roşu. La una dintre percheziţii, în localitatea Giroc, a fost găsit lanţul de aur al păgubitului, dar şi o pereche de adidaşi a căror amprentă coincide cu urma găsită la locul spargerii.

Ora 8.00

Amplă operaţiune a DIICOT în această dimineaţă pentru destructurarea unei grupări de spărgători de locuinţe, care acţiona în vestul ţării. Poliţiştii au descins la 29 de adrese din Timiş şi Sibiu pentru a duce la audieri 16 suspecţi. Furturile erau foarte bine pregătite, hoţii acţionau doar atunci când aveau informaţii că în casele prădate sunt sume importante de bani sau bijuterii. Gruparea este cercetată pentru 22 de spargeri în Timiş, Caraş-Severin şi Sibiu, prejudiciul fiind de peste 1.000.000 de euro. Printre cei prădaţi se numără şi fostul şef al Finanţelor Publice din Oţelu Roşu. Acesta a reclamat în luna ianuarie a anului trecut că i-a fost spartă locuinţa şi că i-a fost furat seiful de o tonă în care erau 1.700.000 de lei.