Deportarea în fosta Uniune Sovietică a germanilor din Banatul de Munte, în scenariu online la Reşiţa

Manifestările comemorative dedicate celor 76 de ani de la deportarea etnicilor germani din Banatul de Munte în fosta Uniune Sovietică continuă la Reşiţa.

În acest sens la Centrul Social „Frédéric Ozanam” din oraş va fi prezentată joi, 28 ianuarie o expoziţie de artă plastică cu lucrări realizate de membri cercurilor de pictură şi sculptură ale Forumului Democratic al Germanilor din Caraș-Severin.

Mâine, vineri, 29 iuanuarie de la ora 17.00 la Biblioteca Germană „Alexander Tietz” din Reșița va avea loc prezentarea online, în limba română, a cărţii-album: „Monumente și plăci comemorative pentru germanii din România deportați în ianuarie 1945 în Uniunea Sovietică – capitolul Transilvania de Nord„.

Acţiunile comemorative se vor încheia duminică, 31 ianuarie cu o serie de Sfinte Liturghii care se vor consuma în bisericile romano-catolice din: Oţelu-Roşu, Caransebeș, Anina, Oravița, Bocşa Montană şi Reşiţa. În municipiul de pe Bârzava, la unicul monument al deportaţilor din România, amplasat în Parcul Cărăşana, de la ora 11.40, comemorarea victimelor deportării se va realiza prin rugăciuni ecumenice și depuneri de coroane şi jerbe de flori.

Activităţile propuse a avea loc se vor desfăşura cu respectarea normelor şi măsurilor pandemice impuse de autorităţi, a subliniat organizatorul evenimentului pentru Radio Reşiţa.

De același autor

Related Articles