Defecţiunile tehnice sunt sancţionate

controale-rutiere

Peste 500 de amenzi au fost aplicate în ultima săptămână de poliţiştii rutieri din Timiş, şoferilor care au fost depistaţi în trafic circulând cu maşini cu defecţiuni tehnice. Controalele au fost realizate împreună cu inspectorii Registrului Auto Român. Pe lângă sancţiuni contravenţionale, au fost reţinute 8 permise de conducere şi au fost retrase 17 certificate de înmatriculare, 10 dintre ele pentru defecţiuni tehnice.
Au fost verificate, în special, buna funcţionare a mecanismului de frânare şi a sistemului de direcţie, a instalaţiei de iluminare/semnalizare, precum şi a reglajului acesteia, legalitatea montării şi utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, a dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, altele decât cele omologate. De asemenea, poliţiştii au mai verificat autenticitatea seriilor de identificare a vehiculelor, concordanţa datelor înscrise în certificatul de înmatriculare cu caracteristicile tehnice, deţinerea inspecţiei tehnice periodice şi valabilitatea acesteia, precum şi utilizarea anvelopelor de iarnă şi uzura acestora.
„În cadrul activităţilor, au fost verificate 424 de autovehicule, dintre care 112 de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mică de 3,5 tone, 284 de autovehicule cu o capacitate mai mică de 8+1 persoane şi 28 de autovehicule, folosite în regim de taxi. În urma controalelor, au fost constatate 9 infracţiuni şi aplicate 510 sancţiuni contravenţionale, pentru abateri prevăzute de O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice”, se arată într-un comunicat al IPJ Timiş.

Sursa foto: arhivă
(Sebastian Dragomir)

Articolul precedent
Articolul următor

De același autor

Related Articles